Skip to main content
Voka Opleiding

Traject: Carbon Footprint: "Meet en reduceer jouw CO2-impact"

Nog voor de wispelturige gas- en olieprijzen waren steeds meer ondernemingen er van overtuigd dat een goede strategie om de CO2-uitstoot te beperken essentieel is.

 Een correcte berekening van de CO2-voetafdruk geeft je inzicht in de impact van jouw bedrijf op het klimaat en is een maat voor je afhankelijkheid van (dure) fossiele energiebronnen. Tijdens de opleiding leer je hoe je zelf de CO2-voetafdruk van jouw onderneming kan berekenen. Aan de hand van deze berekening weet je hoe je meer grip kan krijgen op de totale broeikasgasuitstoot van jouw organisatie. 

  • Je krijgt inzicht in de diverse broeikasgassen en hun impact op het klimaat.
  • Je beschikt na de opleiding over een vereenvoudigd rekenmodel om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Je krijgt één uur persoonlijke begeleiding bij de berekening van de CO2-uitstoot van je bedrijf.

Duurzaam ondernemen, opleiding kameracademie Voka - KvK Limburg, bereken je ecologische voetafdruk of wat is jouw echte CO2 uitstoot

Programma

Dag 1

  • Evolutie energieverbruik en kansen voor hernieuwbare energie
  • Klimaatverandering
  • Internationale klimaatakkoorden
  • Berekening van de carbon footprint van een onderneming
  • Verzamelen van de nodige gegevens
  • Maatregelen om de voetafdruk te verminderen

Dag 2

  • Individuele begeleiding bij de berekening (duur: 1 uur)
Doelgroep

Deze opleiding is bedoeld voor al wie milieubewust(er) wil ondernemen en op een effectieve manier de CO2-uitstoot wil beheren: energieverantwoordelijken, bedrijfsleiders, milieuverantwoordelijken, productieleiders, …

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Een goed inzicht in de bedrijfsprocessen is nodig om de berekening te kunnen uitvoeren.

Docent

Dirk Van den Broecke, consultant energie en carbon footprint, DVdB Consulting

DVdB Consulting is actief op 3 domeinen. De drive van DVdB Consulting is terug te vinden in de bouwstenen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het uitgangspunt bij elke opdracht is een verbetering op vlak van de 3 P’s: People, Profit & Planet.

Dirk Van den Broecke, zaakvoerder van DVdB Consulting, is burgerlijk ingenieur scheikunde met meer dan 35 jaar ervaring in diverse sectoren waaronder de chemie, elektronica, verpakking, voeding en afvalverwerking.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka leden:
€570,00 ex. BTW

Niet-leden:
€850,00 ex. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?