Nog voor de wispelturige gas- en olieprijzen waren steeds meer ondernemingen er van overtuigd dat een goede strategie om de CO2-uitstoot te beperken essentieel is. Een correcte berekening van de CO2-voetafdruk geeft je inzicht in de impact van jouw bedrijf op het klimaat en is een maat voor je afhankelijkheid van (dure) fossiele energiebronnen.
Tijdens de opleiding leer je hoe je zelf de CO2-voetafdruk van jouw onderneming kan berekenen. Aan de hand van deze berekening weet je hoe je meer grip kan krijgen op de totale broeikasgasuitstoot van jouw organisatie.
- Je krijgt inzicht in de diverse broeikasgassen en hun impact op het klimaat.
- Je beschikt na de opleiding over een vereenvoudigd rekenmodel om zelf mee aan de slag te gaan.
- Je krijgt één uur persoonlijke begeleiding bij de berekening van de CO2-uitstoot van je bedrijf.
Dag 1
- Evolutie energieverbruik en kansen voor hernieuwbare energie
- Klimaatverandering
- Internationale klimaatakkoorden
- Berekening van de carbon footprint van een onderneming
- Verzamelen van de nodige gegevens
- Maatregelen om de voetafdruk te verminderen
Dag 2
- Individuele begeleiding bij de berekening (duur: 1 uur)
Deze opleiding is bedoeld voor al wie milieubewust(er) wil ondernemen en op een effectieve manier de CO2-uitstoot wil beheren: energieverantwoordelijken, bedrijfsleiders, milieuverantwoordelijken, productieleiders, …
Er is geen specifieke voorkennis vereist. Een goed inzicht in de bedrijfsprocessen is nodig om de berekening te kunnen uitvoeren.
Dirk Van den Broecke, consultant energie en carbon footprint, DVdB Consulting
DVdB Consulting is actief op 3 domeinen. De drive van DVdB Consulting is terug te vinden in de bouwstenen van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Het uitgangspunt bij elke opdracht is een verbetering op vlak van de 3 P’s: People, Profit & Planet.
Dirk Van den Broecke, zaakvoerder van DVdB Consulting, is burgerlijk ingenieur scheikunde met meer dan 35 jaar ervaring in diverse sectoren waaronder de chemie, elektronica, verpakking, voeding en afvalverwerking.
Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507
Aantal opleidingsuren: 5 uren
Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.