Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Opleidingsaanbod Voka Oost-Vlaanderen

Wil je jouw kennis uitbreiden rond een bepaald topic? We hebben een ruim aanbod aan opleidingen rond uiteenlopende thema’s voor verschillende doelgroepen.

Digital sales lab 

De digitale wereld zorgt voor veel opportuniteiten om efficiënter en beter te verkopen. Wil jij als verantwoordelijke voor verkoop ook nieuwe ideeën opdoen over hoe je je organisatie een digitale boost kan geven? We helpen je op weg!

Meer info

Robotic Process Automation 

Elimineer repetitief werk in jouw organisatie en automatiseer het met RPA. In deze infosessie krijg je info wat RPA juist is, brengen twee bedrijven een getuigenis hoe zij dit geïmplementeerd hebben en zien we een korte demo over de mogelijkheden over RPA en AI. 

Meer info

Spin-offs 

Tijdens deze infosessie brengen we bedrijven en spin-offs van bedrijven samen om bij te leren van getuigenissen,  up-to-date te zijn met de laatste adviezen rond het creëren van spin-offs en om te netwerken

Meer info

Atelier Carbon Footprint 

Weet jij hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot? Met deze opleiding bereken je zelf de carbon footprint van jouw bedrijf en formuleer je duidelijke doelstellingen, in de vorm van een concreet actieplan. 

Meer info

CSRD-Lab 

Bereid je als bedrijf volledig voor op de Europese CSRD-richtlijn rond duurzaamheidsrapportering met de Future-Fit managementtool. Aan de hand van workshops breng je jouw impact in kaart, maak je duurzaamheid meetbaar en werk je samen met een expert een concreet actieplan uit. 

Meer info

Btw-class: aftrekbare kosten btw en directe belastingen 

Tijdens deze opleiding leggen we de verhouding tussen btw en directe belastingen bloot, geven we een algemeen overzicht van de geldende aftrekbeperkingen  en -uitsluitingen en gaan we in op de relevante actualiteit. 

Meer info

Btw-class: btw in de internationale handel 

Hier bespreken we btw-situaties in de internationale handel en gaan we dieper in op het optimaliseren van in- en uitvoertransacties. 

Meer info

Btw-class: doorfacturatie en doorrekening van kosten 

Tijdens deze opleiding overlopen we de verschillende soorten doorfacturaties en staan we stil bij de juiste  vragen die moeten gesteld worden bij de doorfacturatie van kosten. 

Meer info

Financieel management voor niet-financiëlen 

Nood aan meer financieel inzicht om jouw business te runnen? Een sterk financieel beleid begint met een goed  inzicht. Tijdens deze opleiding loodsen we je doorheen de belangrijkste principes van financieel management. 

Meer info

Investor readiness 

Met Investor readiness word je volledig klaargestoomd om het juiste kapitaal te verwerven. Je kan reflecteren over jouw groei- en financieringsstrategieën, je wordt uitgedaagd op jouw financieel plan en krijgt inzicht in het investeringslandschap. 

Meer info

Bouwen aan een kenniscultuur

Hoe kan je kennis borgen? Tijdens deze sessie bespreken we de basisprincipes van het effectief beheren, vastleggen en organiseren van kennis binnen een organisatie.

Meer info

Een strategisch verloningsbeleid 

We weten dat het verloningsbeleid niet het enige is dat mensen motiveert maar het blijft wel een belangrijk facet in het aantrekken en behouden van jouw medewerkers. Wat is haalbaar en past bij jouw bedrijfscultuur? 

Meer info

Employer branding lab 

Jouw onderneming neerzetten als een aantrekkelijke werkgever en het juiste talent vinden (en behouden) is een van de grootste uitdagingen van vandaag. We nemen je mee in het wat, waarom en hoe van employer branding. 

Meer info

People analytics en evidence-based HR

Organisatiedata, en meer bepaald people analytics, kunnen een belangrijke bijdrage leveren in HRM beslissingsprocessen. Tijdens deze opleiding verken je de mogelijkheden van people analytics en welke invloed ze hebben op de manier waarop we HRM organiseren.

Meer info

Quiet quitting vs motivatie

Leer hoe je subtiele tekenen van ontevredenheid kan herkennen en ze effectief om te zetten in langdurige motivatie. Je ontwikkelt vaardigheden om medewerkers te inspireren, probleemoplossend te denken en zo hun motivatie kan verhogen.

Meer info

Verzuim en re-integratie

Tijdens deze opleiding maken we werk van je verzuimbeleid en leren we hoe je kort en lang verzuim effectief kan aanpakken in je bedrijf.

Meer info

Wellbeing: preventie stress en burn-out

Leer hoe je preventieve maatregelen kunt implementeren en een cultuur van welzijn kunt bevorderen. Onze opleiding is er voor HR-professionals die willen bijdragen aan een stressvrije werkomgeving.

Meer info

Brexit in de praktijk

Het Verenigd Koninkrijk is een belangrijke handelspartner geweest voor onze Vlaamse bedrijven. Deze opleiding biedt een overzicht van de operationele, dagdagelijkse uitdagingen die met de nieuwe realiteit gepaard gaan

Meer info

Exportdocumenten van A tot Z

Via deze opleiding zorgen we ervoor dat je een goed overzicht hebt over welke administratieve stappen je moet ondernemen. Dankzij een correcte documentenflow vermijd je problemen en mogelijke kosten achteraf.

Meer info

Incoterms® 2020 in de praktijk

Heb je te maken met import of export van goederen, zowel binnen als buiten de EU? Dan weet je dat er heel wat formaliteiten bij komen kijken. Incoterms zijn hierbij een essentiële leidraad.

Meer info

Internationaal verkeer van goederen: douane, btw en andere formaliteiten

Voor bedrijven die internationaal handel drijven, is een goede kennis van de verschillende formaliteiten van essentieel belang. In deze opleiding word je op een gestructureerde wijze wegwijs gemaakt.

Meer info

Oorsprong en de leveranciersverklaring in de praktijk

De oorsprongsreglementering is geen eenvoudige materie. Met deze basisopleiding maken we jou wegwijs in alle formaliteiten, gunstige invoertarieven, oorsprongsbewijzen en meer.

Meer info

Effectief leiderschap

Tijdens deze opleiding leren onze experten jou essentiële leiderschapsskills aan. We belichten alle cruciale elementen die belangrijk zijn voor effectief leiderschap: van individueel tot collectief leiderschap.

Meer info

Social media lab

Leer effectieve strategieën en praktische tips om jouw online aanwezigheid te versterken en te groeien op platforms zoals LinkedIn, Instagram en meer. Laat je inspireren en vergroot de online impact van jouw bedrijf.

Meer info

Wervend schrijven 

Met een aantrekkelijke, wervende tekst wil je potentiële klanten overtuigen van de voordelen van jouw dienst of product. Hoe pak je dit het beste aan? Krijg tijdens deze workshop heel wat inzichten, leer de do’s en don’ts kennen en ontdek waarvoor je ChatGPT kan gebruiken.

Meer info

Groeien door overname

Tijdens deze opleiding zoomen we in op het overnameproces, de verschillende methodes van waardebepaling, de financiering van een overname en bekijken de hele documentatieflow van de geheimhoudingsovereenkomst tot de uiteindelijke verkoopovereenkomst.

Meer info

Transitio

Bij dit traject bereiden we jouw onderneming voor op de overdracht. De juridische, financiële en strategische aspecten die inherent zijn aan de verkoop van een onderneming komen uitvoerig aan bod, alsook de verschillende methodes van waardebepaling.

Meer info

Commerciële vaardigheden voor niet-commerciëlen 

Beschouw je jezelf niet als een ‘geboren’ verkoper? Tijdens deze workshop staat de dagelijkse werksituatie van de deelnemers centraal, waardoor iedereen met veel praktische tips aan de slag kan. 

Meer info

De kunst van het onderhandelen

Je krijgt specifieke technieken aangereikt waardoor je je persoonlijke onderhandelingsstijl kunt verrijken. Aan het einde van de workshop weet je welke aanpak het beste werkt in welke onderhandelingssituatie.

Meer info

Uitblinken bij je klanten

Wat kan je persoonlijk doen om sterke klantencontacten te creëren? Welke opportuniteiten kan je detecteren bij bestaande klanten om meer te verkopen? Keer na deze opleiding terug met verrassende en creatieve tips!

Meer info

Vlot online prospecteren en warme leads genereren

Op zoek naar nieuwe opportuniteiten voor jouw business? Benieuwd naar nieuwe verkooptools om leads te spotten? Dit en zoveel meer leer je tijdens deze interactieve opleiding.

Meer info

Til je sales naar een hoger niveaumet digitale tools 

Tijdens deze workshop leer je effectief werken met cutting-edge online tools die je administratieve taken vereenvoudigen en je offertes laten opvallen. Met deze nieuwe vaardigheden zul je indruk maken op je klanten en je verkoopresultaten verbeteren.

Meer info

MBA Highlights

Altijd al gedroomd van een MBA? Ontdek MBA Highlights, een unieke samenwerking tussen Voka Oost-Vlaanderen en Solvay Brussels School of Economics. We zoomen in op de belangrijkste aspecten van leiderschap, strategie, marketing, sales, finance en HR.

Meer info

MBA Highlights Advanced

Na MBA Highlights klaar voor de next step? Dan is de advanced-formule echt iets voor jou. Op de agenda: industry 4.0, digitale transformatie, innovatie, M&A en advanced HRM.

Meer info

Voorzittersopleiding

Deze opleiding is perfect voor ervaren adviseurs en bestuurders die de voorzittersrol op zich willen nemen tijdens een raad van advies en bestuur. We zorgen ervoor dat je na deze opleiding klaar bent om de rol op jou te nemen. 

Meer info

Ga aan de slag als extern adviseur of bestuurder

Deze opleiding bereid je je voor op je taak of versterkt je in je rol als extern adviseur in een raad van advies of bestuur. Na afloop koppelen we je aan een start-up, scale-up of kmo die op zoek zijn naar jouw profiel.

Meer info

Een raad van advies of bestuur voor jouw kmo, start-up of scale-up

Wil je een raad van advies of bestuur met externen oprichten voor jouw bedrijf? Of wil je je huidige raad optimaliseren? Met een raad van advies of raad van bestuur haal je externe, onafhankelijke knowhow en relevante expertise in huis. 

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod?

Vul je mailadres in om aan te melden (of een profiel aan te maken) zodat we je mailvoorkeuren kunnen bijwerken:

Subsidies voor jouw opleidingen - Kmo-portefeuille

Vlaamse kmo’s worden financieel gesteund door de Vlaamse overheid, zowel voor open opleidingen als voor begeleiding op maat. Bijna al onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie, tenzij anders vermeld. Ons registratienummer dienstverlener opleidingen kmo-portefeuille is DV.O105301.

Meer informatie

 

 

Agentschap Innoveren en Ondernemen

De opleidingen vergezeld van dit logo, worden georganiseerd met de steun van agentschap Innoveren en Ondernemen. Hierdoor kan je genieten van een voordelige deelnameprijs. Deze opleidingen komen niet in aanmerking voor kmo-portefeuille.

AIO

 

Steun van jouw sectorfonds

Bekijk zeker de subsidiemogelijkheden van jouw sectorfonds. In bepaalde gevallen zijn deze zelfs cumuleerbaar met de tegemoetkoming via kmo-portefeuille.

Vragen over het aanbod? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op!

Interesse(s)

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt & Onderwijs