Skip to main content
Map

Opleidingsaanbod Voka Oost-Vlaanderen

Wil je jouw kennis uitbreiden rond een bepaald topic? We hebben een ruim aanbod aan opleidingen rond uiteenlopende thema’s voor verschillende doelgroepen.

Download hier onze brochure

Digital change management

Tijdens deze opleiding leer je de bouwstenen en do’s & don’ts van change management kennen en schrijf je een actieplan uit voor je huidige of toekomstige digitale transformatieproject.

Meer info

Smart product innovation

In deze sessie informeren en inspireren ondernemers en experten jou over de hardware producten van de toekomst. Thema’s zoals innovatieve productontwikkeling, prototyping, en duurzame businessmodellen komen aanbod.

Meer info

Academy Duurzaam Ondernemen

Stellen dat duurzaamheid niet meer weg te denken is uit de bestuurskamer van je bedrijf: dat is een open deur intrappen. Zoek je als nieuwbakken duurzaamheidsverantwoordelijke of CSR-manager naar de nodige handvatten én een interessant netwerk? Dan is onze Academy Duurzaam Ondernemen iets voor jou.

Meer info

CSRD-Lab

Bereid je als bedrijf volledig voor op de Europese CSRD-richtlijn rond duurzaamheidsrapportering met de Future-Fit-managementtool. Aan de hand van meerdere workshops breng je jouw impact in kaart, maak je duurzaamheid meetbaar en werk je samen met een expert een concreet actieplan uit.

Meer info

Btw-class: btw bij internationale handel

Tijdens deze opleiding bespreken we complexe btwsituaties in internationale handel en gaan we dieper in op het optimaliseren van in- en uitvoertransacties.

Meer info

Btw-class: de aandachts-en pijnpunten bij een btw-controle

Hier komen de voornaamste aandachtspunten bij een btw-controle aan het licht en bespreken we de herzieningsformaliteiten, alsook de vrijstellingsmogelijkheden.

Meer info

Financieel management voor niet-financiëlen

Tijdens deze opleiding voor niet-financiële zaakvoerders en managers loodsen we je doorheen de belangrijkste principes van financieel management. Zo zullen we samen een analyse maken van de jaarrekening, financiële basisbegrippen van naderhand bekijken en jou de basisinzichten in boekhouding meegeven.

Meer info

Employer branding lab

Jouw onderneming neerzetten als een aantrekkelijke werkgever en het juiste talent vinden (en behouden) is een van de grote uitdagingen van vandaag. We nemen je mee in het wat, waarom en hoe van employer branding.

Meer info

Internationale tewerkstelling

Door de krappe arbeidsmarkt worden bedrijven steeds vaker genoodzaakt in het buitenland te rekruteren. Gerichte economische migratie zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. In deze opleiding reiken we concrete handvatten aan.

Meer info

Op weg naar slimmere en duurzame mobiliteit

De manier waarop we werk en mobiliteit organiseren, bevindt zich op een kantelpunt. Een duurzaam HR-beleid heeft daarbij oog voor de organisatie, de medewerkers en de maatschappij en stuurt aan op minder (ver) en anders verplaatsen. In deze sessie helppen we jou om slimme mobiliteitskeuzes te maken.

Meer info

People analytics

HR-data en -analytics zijn hot topics. Tijdens deze sessie tonen we je waarom het zo belangrijk is om hierop in te spelen en hoe je interessante inzichten kan verkrijgen.

Meer info

Sociale verkiezingen

In mei 2024 vinden opnieuw sociale verkiezingen plaats bij ondernemingen met minstens 50 werknemers. Dat
lijkt nog ver weg, maar er is een 150-dagen durende procedure die HR nauw moet opvolgen. Denk dus tijdig na over de nodige resources en je plan van aanpak. 

Meer info

Douane update

Tijdens deze sessie krijg je een update van de meest recente ontwikkelingen in de douanereglementering.

Meer info

Exportdocumenten van A tot Z

Via deze opleidingen zorgen we ervoor dat je een goed overzicht hebt over welke belangrijke administratieve stappen je moet ondernemen bij internationale handel. Dankzij een correcte documentenflow vermijd je problemen en mogelijke kosten achteraf.

Meer info

Incoterms® 2020 in de praktijk

Heb je te maken met import of export van goederen zowel binnen als buiten de EU? Dan weet je dat er heel wat formaliteiten bij komen kijken en dat heldere afspraken met jouw buitenlandse klanten en leverancier belangrijk zijn. Incoterms zijn hierbij een essentiële leidraad.

Meer info

Internationaal verkeer van goederen: douane, btw en andere formaliteiten

Voor bedrijven die internationaal handel drijven, is een goede kennis van de verschillende formaliteiten van essentieel belang voor een vlotte logistieke doorstroom van hun goederen. In deze opleiding word je op een gestructureerde wijze wegwijs gemaakt.

Meer info

Oorsprong en de leveranciersverklaring in de praktijk

De oorsprongsreglementering is geen eenvoudige materie. Met deze basisopleiding maken we jou wegwijs in alle formaliteiten, gunstige invoertarieven, oorsprongsbewijzen en meer.

Meer info

Tariefbepaling, HS-codes en goederencode

Bij in- en uitvoer is de correcte bepaling van de goederencode van je producten noodzakelijk. Verneem alles over het belang van de goederencode, de structuur ervan, de algemene regels, de valkuilen en waar je de juiste informatie erover kan terugvinden.

Meer info

Effectief leiderschap

Tijdens deze opleiding leren onze experten jou essentiële leiderschapsskills aan. We belichten alle cruciale elementen die belangrijk zijn voor effectief leiderschap: van individueel tot collectief leiderschap.

Meer info

Strategische marketing

Een sterke marketingstrategie zorgt voor meer merkbekendheid, vertrouwen, leads, inkomsten én groei. Maar hoe begin je eraan? Welke stappen moet je doorlopen? Tijdens deze praktische opleiding helpen we jou in het zetten van de juiste stappen.

Meer info

Groeien door overname

Tijdens deze opleiding zoomen we in op het overnameproces, de verschillende methodes van waardebepaling, de financiering van een overname en bekijken de hele documentatieflow van de geheimhoudingsovereenkomst tot de uiteindelijke verkoopovereenkomst.

Meer info

Transitio

Bij dit traject bereiden we jouw onderneming voor op een overdracht. De juridische, financiële en strategische aspecten die inherent zijn aan de verkoop van een onderneming komen uitvoerig aan bod, alsook de verschillende methodes van waardebepaling.

Meer info

Excellente klantbeleving

Ontdek hoe je de klantenbeleving bij jouw onderneming kan optimaliseren, hoe je je klanten beter kan leren kennen en hierdoor een sterke klantenbinding creëert.

Meer info

Nieuwe klanten via LinkedIn

Gebruik LinkedIn als een volwaardig kanaal om business te doen en leer in deze opleiding welke acties je kan ondernemen om succes te boeken. Samen met een expert ga je meteen aan de slag op je eigen profiel met onmiddellijke ROI.

Meer info

Onderhandelen tot de deal

Goed onderhandelen is een kunst. In één dag tonen we je de kortste weg naar een deal. Breng de bezwaren van je klanten mee en we zoeken meteen naar de juiste oplossing.

Meer info

Verkopen via LinkedIn anno 2023

Tijdens deze interactieve opleiding leer je hoe je jouw salesaanpak kan afstemmen op de hedendaagse aankoopverantwoordelijke. Je ontdekt er ook alle ins en outs van Sales Navigator, de premium formule binnen LinkedIn.

Meer info

MBA Highlights

Dit exclusief opleidingstraject in samenwerking met Solvay Business School biedt het beste uit bestaande MBA-programma’s. Via praktische modules en business cases leer je de belangrijkste aspecten van strategie, leiderschap, finance, HR, sales en marketing kennen.

Meer info

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod?

Vul je mailadres in om aan te melden (of een profiel aan te maken) zodat we je mailvoorkeuren kunnen bijwerken:

Subsidies voor jouw opleidingen

Vlaamse kmo’s worden financieel gesteund door de Vlaamse overheid, zowel voor open opleidingen als voor begeleiding op maat. Bijna al onze opleidingen komen in aanmerking voor deze subsidie, tenzij anders vermeld. Ons registratienummer is DV.O105301.

Meer informatie

Agentschap Innoveren en Ondernemen

De opleidingen vergezeld van dit logo, worden georganiseerd met de steun van agentschap Innoveren en Ondernemen. Hierdoor kan je genieten van een voordelige deelnameprijs. Deze opleidingen komen niet in aanmerking voor kmo-portefeuille.

AIO

Steun van jouw sectorfonds

Bekijk zeker de subsidiemogelijkheden van jouw sectorfonds. In bepaalde gevallen zijn deze zelfs cumuleerbaar met de tegemoetkoming via kmo-portefeuille.

In-house opleidingen

Een opleiding specifiek voor jouw medewerkers rond topics naar keuze, volledig volgens jullie verwachtingen? Gegeven door een boeiende coach met de juiste expertise en innovatieve inzichten, op een verrassende, interactieve manier? Wij kunnen je hierbij ondersteunen.

Vragen over het aanbod? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met jou op!

Interesse(s)

Contactpersoon

Arne Oosthuyse

Manager Opleidingen - Manager Arbeidsmarkt