Skip to main content
  • Nieuws - thema samen doorgaan

Nieuws - thema samen doorgaan

Horeca lockdown
Nieuws

Laatste kans om beter te doen in strijd tegen virus

Gezien de snel en verder oprukkende pandemie rest de regeringen geen andere optie dan opnieuw de maatregelen te verstrengen. Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, beseft dat deze nieuwe lockdown, de zogenaamde paaspauze,  de laatste kans is om een derde golf zo klein mogelijk te houden. Tegelijk is dit ook de laatste kans om beter te doen met vaccineren en testen, vindt Voka. “Een overheid die nooit geziene inspanningen vraagt van haar bevolking, moet ook zélf met resultaten komen. Wat we nu zien, is onvoldoende. België staat achteraan op de Europese vaccinatieranglijst. Ook wat de strategische inzet van snel- en zelftesten betreft, zitten we in de staart van het Europese peloton”, vertelt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka. Voka wijst erop dat deze nieuwe lockdown opnieuw een grote economische impact zal hebben, in het bijzonder bij de niet-essentiële winkels.

Nieuwjaarsreceptie
Nieuws

450 ondernemers klikken samen voor groei

Geen feestgedruis en walking buffet dit jaar, maar 450 ondernemers en beslissingsnemers vonden elkaar virtueel op de online nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, op donderdag 21 januari.

Lucy Chang
Nieuws

De coronabalans van Lucy Chang: “Maatregelen nodig om de waardeketen weer op gang te trekken.”

Horecazaken snakken ernaar om weer te openen nadat ze door corona maanden moesten sluiten. “Er is duidelijkheid nodig over de steunmaatregelen. Dan kan de waardeketen terug op gang getrokken worden door aan tafel te zitten met leveranciers”, zegt Peter Michaels, zaakvoerder van Lucy Chang.

Sunita Van Heers
Nieuws

De coronabalans van SuReal: “Net gestart en zelf getroffen door het virus, toch blijven we er positief voorstaan”

Het adviesbureau SuReal, gespecialiseerd in duurzaamheid, zal ondanks de huidige coronacrisis op het einde van de rit toch positief eindigen. Dit terwijl bedrijfsleider Sunita Van Heers zelf tijdelijk uitviel door het virus. Ze blijft evenwel positief over de toekomst van haar bedrijf. Sunita: “De waarde van ons human capital kwam extra naar boven en de continuïteit bleef bewaard.”

Corona-enquête Voka: Economisch herstel stilgevallen, zonder impuls dreigt grote permanente schade
Nieuws

Corona-enquête Voka: Economisch herstel stilgevallen, zonder impuls dreigt grote permanente schade

Al voor de derde maand op rij krijgen Vlaamse ondernemingen af te rekenen met omzetverliezen van gemiddeld 13%. Dat blijkt uit de recentste corona-enquête van Voka. De cijfers voor Vlaams-Brabant liggen in dezelfde lijn. De trend houdt ook volgend jaar aan, met een economie die slechts op 90% van haar potentieel zal draaien. “Het economisch herstel dat we zagen na de lockdown in het voorjaar, is tot stilstand gekomen. De kleinere bedrijven voelen de crisis nog zwaarder. Bovendien zal de crisis nog vele jaren voelbaar zijn door een grote daling in investeringen en export. Onze bedrijven hebben daarom nu nood aan duidelijkheid over de verlenging van steunmaatregelen als tijdelijke werkloosheid, het bankenplan en uitstel van betalingen tot juli 2021”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

ING
SD  Worx