Skip to main content

Nieuws

Momentje voor een complimentje
Nieuws

Momentje voor een complimentje

Wanneer was de laatste keer dat je iemand een gemeend complimentje gaf? Of wanneer was de laatste keer dat je er eentje kreeg?

Nieuwjaarsreceptie
Nieuws

450 ondernemers klikken samen voor groei

Geen feestgedruis en walking buffet dit jaar, maar 450 ondernemers en beslissingsnemers vonden elkaar virtueel op de online nieuwjaarsreceptie van Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant en Voka Metropolitan, op donderdag 21 januari.

Voorjaarsbrochure 2021
Nieuws

Ontdek onze voorjaarsbrochure 2021

In deze voorjaarsbrochure 2021 hebben we onze expertise en ons aanbod georganiseerd rond alle managementdomeinen die er voor u en uw medewerkers toe doen.

Kameracdemie
Nieuws

Ontdek onze online opleidingen

Onze opleidingen en begeleidingstrajecten kan je probleemloos online volgen. Mét oog voor interactie en advies op maat. Grijp in deze periode de kans om jezelf of je onderneming te versterken.

Lucy Chang
Nieuws

De coronabalans van Lucy Chang: “Maatregelen nodig om de waardeketen weer op gang te trekken.”

Horecazaken snakken ernaar om weer te openen nadat ze door corona maanden moesten sluiten. “Er is duidelijkheid nodig over de steunmaatregelen. Dan kan de waardeketen terug op gang getrokken worden door aan tafel te zitten met leveranciers”, zegt Peter Michaels, zaakvoerder van Lucy Chang.

Sunita Van Heers
Nieuws

De coronabalans van SuReal: “Net gestart en zelf getroffen door het virus, toch blijven we er positief voorstaan”

Het adviesbureau SuReal, gespecialiseerd in duurzaamheid, zal ondanks de huidige coronacrisis op het einde van de rit toch positief eindigen. Dit terwijl bedrijfsleider Sunita Van Heers zelf tijdelijk uitviel door het virus. Ze blijft evenwel positief over de toekomst van haar bedrijf. Sunita: “De waarde van ons human capital kwam extra naar boven en de continuïteit bleef bewaard.”

OPINIE: Benny Smets - Samen doorgaan (bis)
Nieuws

OPINIE: Benny Smets - Samen doorgaan (bis)

Soms lijkt het alsof we hier maand na maand hetzelfde liedje afspelen: “het zijn geen makkelijke tijden”, “we moeten samenwerken om hier doorheen te komen” of “corona dwingt ons om anders te gaan onde

Corona-enquête Voka: Economisch herstel stilgevallen, zonder impuls dreigt grote permanente schade
Nieuws

Corona-enquête Voka: Economisch herstel stilgevallen, zonder impuls dreigt grote permanente schade

Al voor de derde maand op rij krijgen Vlaamse ondernemingen af te rekenen met omzetverliezen van gemiddeld 13%. Dat blijkt uit de recentste corona-enquête van Voka. De cijfers voor Vlaams-Brabant liggen in dezelfde lijn. De trend houdt ook volgend jaar aan, met een economie die slechts op 90% van haar potentieel zal draaien. “Het economisch herstel dat we zagen na de lockdown in het voorjaar, is tot stilstand gekomen. De kleinere bedrijven voelen de crisis nog zwaarder. Bovendien zal de crisis nog vele jaren voelbaar zijn door een grote daling in investeringen en export. Onze bedrijven hebben daarom nu nood aan duidelijkheid over de verlenging van steunmaatregelen als tijdelijke werkloosheid, het bankenplan en uitstel van betalingen tot juli 2021”, zegt Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

ING
SD  Worx