Skip to main content

Nieuws

loonsubsidie
Nieuws

Waarop wachten met de loonsubsidie? Geef perspectief aan ondernemers én medewerkers

Met meer dan 400.000 tijdelijke werklozen en een coronacrisis die al een jaar aansleept, is er nood aan perspectief. Een exitplan met een loonsubsidie als alternatief voor inactiviteit en tijdelijke werkloosheid kan een wezenlijk verschil maken, in de reis- of de eventsector onder andere. De tijd daarvoor dringt. 

Sam Daems
Nieuws

100x100 - De carrièretip van Sam Daems (B&R): 'Wil je vooruit, wees dan ondernemend en netwerk'

ASATT (A Seat At The Table) en Voka bundelden de krachten om 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen op de grootste ‘online speeddate’ van het jaar, op 15 februari. Wij laten hier Sam Daems, gedelegeerd bestuurder van B&R Bouwgroep aan het woord. De sleutel tot een geslaagde carrière volgens hem? Ondernemen, en een sterk netwerk uitbouwen.

coronacrisis
Opinie

FOUTE LESSEN: 'We moeten kiezen tussen gezondheid en economie'

Al te vaak wordt in deze crisis uitgegaan van een soort tegenstelling tussen gezondheid en economie: ‘we moeten de gezondheidsmaatregelen afbouwen om de economie terug meer zuurstof te geven’. Hebben ze ergens een punt?

coronacrisis
Opinie

FOUTE LESSEN: 'We moeten weer lokaal kopen'

De coronacrisis werd door sommigen al bestempeld als de finale doodsteek voor de globalisering, die trouwens al voor deze crisis onder druk stond. Hebben ze ergens een punt?

Video ode aan alle ondernemers
Nieuws

VIDEO: Ode aan alle ondernemers

Een jaar geleden vroegen we vanuit Voka aan onze overheden om een taskforce corona op te richten, met een info- en meldpunt voor bedrijven. Al 12 maanden vormen de 18.000 leden-ondernemingen van Voka meer dan ooit de hartslag van onze economie en onze maatschappij. Zoveel drive, durf en doorzettingsvermogen: dat verdient bewondering én een bijzondere ode. Bekijk onze unieke video.

Bart Van Craeynest
Opinie

Suggesties voor een ernstige pensioenhervorming

Verschillende eerdere regeringen namen al maatregelen om ons pensioenstelsel voor te bereiden op de impact van de vergijzing, maar die maatregelen waren onvoldoende. Nu ligt de hervorming van de pensioenen op tafel voor deze regering. De eerste signalen op dat vlak zijn weinig geruststellend.

Johan Pype
Nieuws

100x100 - De carrièretip van Johan Pype (SGS): "Hou vol op je werkplek en de kansen komen wel"

Hoe groeit iemand uit tot een (geslaagd) CEO? Anno 2021 vragen heel wat jongeren zich dat af. Tegelijk zijn vele CEO’s bereid om hun kennis over leidinggeven en hun persoonlijke levenslessen te delen met young potentials. Om deze beide groepen bij elkaar te brengen, bundelden ASATT (A Seat At The Table) en Voka de krachten om als matchmaker 100 top-CEO’s en 100 jongeren ideeën te laten uitwisselen op de grootste collectieve ‘online speeddate’ van het jaar die op 15 februari plaats vond. Wij laten hier Johan Pype aan het woord, Managing Director van SGS Belgium, wereldleider op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering. De sleutel tot een geslaagde carrière volgens hem? Doorzettingsvermogen.

trein nmbs
Voka-Persbericht

Dringend spoorbeleid met visie gevraagd

Jarenlang ongeïnspireerd beleid heeft het spoor in België geen goed gedaan. In een Vokapaper maakt mobiliteitsexperte Goedele Sannen de staat op van de spoorwegen in ons land.

ING
SD  Worx