Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

omgevingsvergunning
Nieuws

Nieuwe leidraad voor aanvraag omgevingsvergunning

Het digitaal indienen van een dossier in de provincies, moet wettelijk gezien verplicht via het Vlaamse Omgevingsloket (OMV-loket) verlopen. De omgevingsvergunning is al een tijdje in werking voor de provincies.

carfreeaankondiging
Voka-Persbericht

Mechelse bedrijfswereld steunt Car Free Day volop

De Week van de Mobiliteit heeft Vlaanderen doen stilstaan bij zijn verplaatsingsgedrag, een initiatief dat Voka – Kamer van Koophandel Mechelen als werkgeversorganisatie graag ondersteunt.

digitaalatelierlier
Nieuws

Gratis digitaal atelier voor Lierse ondernemers

In samenwerking met Google en de hogeschool Thomas More organiseert de stad LIer de volgende weken een vierdelig atelier voor ondernemers met digitale ambities. Het atelier omvat vier workshops, die gratis te volgen zijn.

werkenblarenberglaan
Nieuws

Werken knippen Mechelen-Noord in tweeën

Naast de geplande grootschalige werken aan R6 later dit najaar, start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op maandag 4 september met renovatiewerken aan de brug van de Blarenberglaan over de E19 in Mechelen-Noord.

werfinfo
Nieuws

Omleidingen door werken Walem en Willebroek

De volgende dagen moet verkeer in omgeving Mechelen rekening houden met mogelijke verkeershinder door twee tijdelijke werven van het Agentschap Wegen en Verkeer. Zowel in Walem (N1) als in Willebroek (N16) nopen die tot omleidingen.

staatssteun
Nieuws

Verneem alles over Europese staatssteun op infosessie Vleva

Op 24 mei 2017 organiseert het Vlaams-Europees verbindingsagentschap (Vleva) een infosessie over Europese staatssteun. Koen Van de Casteele, Head of Unit voor State Aid Control bij de Europese Commissie, licht dan de algemene principes van staatssteun toe.

Oplichting
Nieuws

Wapen je tegen betalingsfraude

Meer en meer ondernemingen worden vandaag geconfronteerd met diverse vormen van betalingsfraude. Deze, in toenemende mate internationaal georganiseerde fraudevorm komt voort uit een grondige voorkennis, doorgaans opgedaan via internet en sociale media.

INGWeekOndernemers
Nieuws

Tweede Week van de Ondernemers op til

De laatste aprilweek staat voor ING voor het tweede jaar op rij gelijk aan De Week van de Ondernemers. Verspreid over tien locaties in Belgiê, biedt die een gratis programma van in totaal meer dan honderd sprekers en 36 boeiende lezingen.

Van Roey
Volvo Vermant
Kasteel Tivoli