Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Bart Van Craeynest
Voka nationaal
Nieuws

Recessierisico nog niet van de baan: 5 signalen

De voorbije winter kon de Belgische economie een recessiescenario vermijden, maar verschillende recessiesignalen blijven op rood staan. De wereldeconomie zit tussen de afkoelende inflatie en de vertraagde impact van de renteverhogingen. Het risico op recessie blijft reëel.

Ellen Claes
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt SD Worx nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Ellen Claes, People Director bij SD Worx.

Voka Goede Zaken
Voka nationaal
Nieuws

18.000 ondernemingen doen goede zaken

Ga jij ook voluit voor goede zaken? Plaats dan gratis de positieve impact van je onderneming in de kijker in onze Vlaamsbrede campagne 'Goede Zaken'!

bilfinger
Voka nationaal
Nieuws

Hoe vindt Bilfinger nog talent?

Waar vind je als werkgever nog talent? We leggen dé hamvraag van Vlaamse ondernemers voor aan de Inspirational & Sounding HR Board van Voka. Vandaag: Jens De Wael, Manager HR bij Bilfinger België-Nederland.

JEZ!
Voka nationaal
Nieuws

Zeg JA tegen JEZ!

JEZ! organiseert de grootste goede doelen-actie voor en door jongeren, en haalt samen met heel Vlaanderen geld op.

Sealution Entrepreneurship World Cup
Voka nationaal
Nieuws

Vlaamse Sealution bij de beste 100 startups in de wereld

Op de Entrepreneurship World Cup, het WK Ondernemen, is de Vlaamse startup Sealution bij de beste 100 bedrijven ter wereld gerangschikt op een totaal van 30.000 kandidaten. Sealution is een jong groeibedrijf uit Sint-Martens-Latem dat technologische oplossingen ontwikkelt voor de scheepvaart.

foto
Voka nationaal
Nieuws

100x100 gesprekken tussen ceo’s en jongeren op Valentijnsdag

Op Valentijnsdag gaan 100 ambitieuze Vlaamse jongeren van diverse achtergronden rechtstreeks in gesprek met de leiders van onze samenleving. Voka, ASATT (A Seat At The Table) en Technopolis willen een sterk signaal geven dat de stem van jongeren gehoord wordt tot op het hoogste niveau.

luchthaven
Voka nationaal
Nieuws

Brussels Airport: geef onze poort op de wereld alle kansen

Er kan geen sprake van zijn dat we de toegangspoort van Vlaanderen op de wereld zouden dichtduwen. Voka pleit ervoor om de nationale luchthaven alle nodige kansen op verdere ontwikkeling te geven. Doen we dat niet, dan zal de weerslag op heel het land en onze economie groot zijn. Een definitief stikstofkader is de eerste belangrijke horde die de Vlaamse regering moet nemen.

Eline David, NowJobs
Voka nationaal
Nieuws

NowJobs: platform voor bijverdieners, gegroeid uit disruptie

Een digitale applicatie die bijverdieners (zoals Flexi-jobbers en studenten) met zin om te werken en werkgevers met een korte opdracht aan elkaar verbindt. NowJobs is een eenvoudig, maar sterk idee geboren uit een brainstorm getiteld ‘How to Kill Accent.’ General Manager Eline David vertelt over hun begin, groei en succesfactoren: “We hadden niet meteen het beste product, wél de beste mensen.”

Built for Endurance
Voka nationaal
Nieuws

Hoe een ijsbad je bewuster leert leidinggeven

Verbeter je onderneming, begin bij jezelf? Built for Endurance monitort en coacht leidinggevenden alsof ze duursporters zijn. Acute prikkels zoals kou, hitte of vasten herstellen je connectie met je lichaam. Een app met biometrische sensor brengt je reacties op je activiteiten in kaart en begeleidt je naar persoonlijke groei en een evenwichtige levensstijl. “Zo word je thuis en op het werk een betere versie van jezelf”, zegt oprichter Lieven Van Linden.

deelfiets
Voka nationaal
Nieuws

Businesstrends in mobiliteit: Hoe ziet de mobiliteit van de toekomst eruit?

Duurzame mobiliteit is niet nieuw, maar als we kijken naar de klimaatuitdagingen waar we als samenleving voor staan, moeten we het over een andere boeg gooien. Projectmanager Roel Vanderbeuren van The New Drive, een mobiliteitsadvies- en projectmanagementbureau, tipt ons drie trends en maakt zich sterk dat groene mobiliteit ook mogelijk is in België.

ING
SD  Worx