Skip to main content
Map

#WijZijnWestVlaanderen

  • 02/03/2020

Afgelopen vrijdag verscheen de wekelijkse rubriek van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen in De Krant van West-Vlaanderen. Voka West-Vlaanderen is in 2020 trotse content partner van de krant. In de rubriek 'Waarom? Daarom!' geven wij een antwoord op de meest prangende vragen van onze leden, afgewisseld met opiniestukken van de hand van Bert Mons, algemeen directeur Voka West-Vlaanderen. Ditmaal heeft Bert het over het initiatief #WijZijnWestVlaanderen

#WijZijnWestVlaanderen. Met die eenvoudige, maar krachtige woorden gaf ik de aftrap van de Meet & Greet met onze West-Vlaamse, Vlaamse en federale parlementsleden op woensdag 12 februari in de Warande in Brussel. Een gemeenschappelijk initiatief van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen en Unizo West-Vlaanderen.

De locatie werd natuurlijk om praktische redenen gekozen – op woensdag zijn alle parlementsleden in Brussel voor hun parlementaire werkzaamheden – maar los daarvan heeft de Warande voor ons natuurlijk ook een andere bijzondere betekenis. De Warande staat symbool voor de welvarendheid, de dynamiek en de internationale oriëntatie van Vlaanderen in Brussel – drie woorden die ook synoniem zijn voor West-Vlaanderen. We brengen er mensen bij elkaar die op sociaal en economisch vlak het verschil maken. En net daarom waren de 32 (van de 38) West-Vlaamse parlementsleden er op hun plaats die woensdag. Op enkele meters van hun werkplek, de politieke arena waar ze het namens hun West-Vlaamse kiezers in de komende jaren moeten en zullen waarmaken. Daar rekenen wij op.

En wij, dat zijn de 1,2 miljoen West-Vlamingen en de 123.000 ondernemingen in het bijzonder, sterke familiale ondernemingen, met het beslissingscentrum in West-Vlaanderen. “Want beste politici, een Sterk West-Vlaanderen garandeert een Sterk Vlaanderen. Durf die leuze te hanteren en vooral vaak en overal. Vooral in Brussel, in het politieke machtscentrum van ons land. Laat ons die alom gekende West-Vlaamse bescheidenheid voortaan maar achterwege laten.”

#WijZijnWestVlaanderen. Daar draait het om: vandaag, morgen, in de komende weken, maanden en jaren. De weg vooruit vraagt eens te meer dat we de weg daarnaartoe samen afleggen. Samen voor hetzelfde doel, samen aan één en hetzelfde zeel trekken. De West- Vlaamse werven zijn gekend. Laat ons nu met z’n allen de handen aan de ploeg slaan.

12 februari 2020 was een unieke gebeurtenis, met een West-Vlaamse dynamiek om U tegen te zeggen. Uniek omdat we een zaal in Brussel vulden met enkel West-Vlamingen. Uniek omdat we erin slaagden om politici over de partijgrenzen heen samen te brengen. Uniek omdat we dit samen deden, Unizo West-Vlaanderen en Voka West-Vlaanderen. #WijZijnWestVlaanderen en SAMEN, dat waren de twee verbindende begrippen.

Alle aanwezigen hadden en hebben de ambitie om het welzijn en de welvaart in West-Vlaanderen naar een volgend niveau te tillen. We willen allemaal vooruit met onze regio, anders stonden we daar niet op die 12e februari. Het was zelfs Linda De Win niet ontgaan toen plots breed lachende West-Vlamingen met een opgespelde #WijZijnWestVlaanderen-button het halfrond vulden. Wordt vervolgd!
 

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag