Overslaan en naar de inhoud gaan
  • 13/12/2024

Dirk De fauw (CD&V) start aan zijn tweede legislatuur als burgemeester, na een sterk verkiezingsresultaat. Hij doet dat opnieuw in coalitie met Vooruit. In het schepencollege zitten voornamelijk vertrouwde gezichten.

Brugge

Wat is uw reactie op de regiodeals die we gelanceerd hebben?

“De regiodeals die Voka West-Vlaanderen heeft gelanceerd vormen een waardevol initiatief dat perfect aansluit bij onze eigen prioriteiten in Brugge. Voka benadrukt het belang van samenwerking tussen lokale overheden, ondernemers en andere partners om de regio economisch te versterken. Voor Brugge, met een regiodeal die inzoomt op mobiliteit en infrastructuur, zien we concrete aanknopingspunten die cruciaal zijn voor de toekomst van onze stad. Mobiliteit blijft immers een sleutelprioriteit voor ons bestuur. Brugge moet een goed bereikbare stad blijven. Samen met de andere betrokken actoren geloven we dat de Voka-regiodeals een stevige basis bieden om zowel onze stedelijke als regionale ambities waar te maken.”

We werken aan een omgeving waarin innovatie en samenwerking centraal staan, niet alleen binnen de stad, maar ook in de regio en daarbuiten.

Dirk De fauw, Burgemeester Brugge

Wat zijn 3 concrete verwezenlijkingen die u gedaan wil hebben tegen het einde van de legislatuur?

“Een van onze belangrijkste doelen is het verder stimuleren van lokaal ondernemerschap. Dat doen we door nieuwe bedrijventerreinen te realiseren, zoals Chartreuse en De Spie, waar bedrijven ruimte krijgen om te groeien en te innoveren. Chartreuse zal specifiek focussen op onderzoek en ontwikkeling in samenwerking met onderzoeksinstellingen, terwijl De Spie gericht is op enkele grote spelers in de energievoorziening en transportsector.

Daarnaast blijft de verdere ontwikkeling van onze haven een prioriteit. Port of Antwerp - Bruges is niet alleen een belangrijke economische motor voor onze stad, maar voor de hele regio. We streven naar een evenwichtige groei van de haven, waarbij we zorgen voor een goede samenwerking met omliggende gemeenten en samen met de Vlaamse overheid investeren in duurzame infrastructuur, zoals met de start van de werkzaamheden aan de Visartsluis.

Ten derde willen we Brugge toegankelijk houden. We blijven ijveren voor investeringen in mobiliteit en infrastructuur, zoals de herinrichting van belangrijke verkeersaders. Die inspanningen moeten ervoor zorgen dat inwoners, bezoekers en bedrijven zich efficiënt door onze stad kunnen bewegen.”

Hoe zal u van Brugge de meest ondernemende stad van West-Vlaanderen maken?

“Allereerst blijven we onze ondernemers ondersteunen met initiatieven zoals De Republiek, Turbo en Brugge.Inc, die jonge starters en innovatieve bedrijven begeleiden. Het is onze ambitie om niet alleen meer starters aan te trekken, maar ook de overlevingskansen van jonge bedrijven te vergroten. Daarnaast richten we ons op talentontwikkeling en de arbeidsmarkt. We willen elk talent benutten, ook mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt, via projecten zoals Werkkracht 10 en K zien van Tel. Tegelijk blijven we inzetten op de internationale aantrekkelijkheid van Brugge als stad om te werken, onder andere via onze bijdrage aan het International House West Flanders. Tot slot is het cruciaal dat we blijven investeren in onze infrastructuur en bedrijventerreinen. Brugge moet een plek zijn waar ondernemers letterlijk en figuurlijk ruimte vinden om te groeien. We werken aan een omgeving waarin innovatie en samenwerking centraal staan, niet alleen binnen de stad, maar ook in de regio en daarbuiten.”

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie

Wiels
Titeca
Accent
ING
Logo SD Worx