Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe editie MBA Highlights Advanced start in september

Nieuwe editie MBA Highlights Advanced start in september

  • 17/05/2024

Op 19 september geven we de aftrap van de nieuwe editie van MBA Highlights Advanced. Dat is een programma dat verder bouwt op de MBA Highlights. Het doel is om ondernemers en managers te begeleiden in de ontwikkeling van een digitale transformatie. We organiseren het programma in samenwerking met Solvay Brussels School Economics & Management.

MBA Highlights Advanced is gericht op ondernemers en managers met minstens 5 jaar ervaring die hun onderneming doorheen een (digitale) transformatie willen loodsen en die MBA Highlights of een gelijkaardig traject gevolgd hebben. In MBA Highlights Advanced komen de belangrijkste aspecten van digitale transformatie, organisatieontwikkeling, corporate finance (investment options), groei, duurzaam ondernemen en internationalisatie aan bod. 

Naast een sterk academisch en theoretisch gedeelte, schenkt het programma ook ruime aandacht aan praktische cases en situaties. Na het volgen ervan kan je de sterktes en uitdagingen van je organisatie benoemen, naar een innovatieve organisatie evolueren, met praktische handvaten aan de slag gaan om succesvol veranderingen door te voeren, corporate finance begrijpen en toepassen, een gepaste groeistrategie definiëren en internationale onderhandelingen voeren, en de dynamieken van ondernemende ecosystemen begrijpen en combineren met innovatie & corporate venturing. Er worden maximaal 20 deelnemers toegelaten. Daardoor is het traject heel interactief, met intensieve ervaringsuitwisseling en kennisoverdracht. 

Toepassen van kennis 

David Lips-D’hoore, Director Technical Operations bij TVH Equipment uit Waregem, nam deel aan MBA Highlights én aan MBA Highlights Advanced. Over beide trajecten is hij positief. “Vroeger nam ik regelmatig beslissingen op basis van mijn buikgevoel. Door mijn deelnames heb ik meer inzicht gekregen in topics als finance, marketing, strategie,… MBA Highlights was een echte openbaring; zie dat maar als het fundament. Tijdens MBA Higlights Advanced is de verrassing misschien wat minder groot; je bouwt dan voort op die basis. Je wordt dan vooral beter in het toepassen van je kennis, want je werkt aan enkele concrete vraagstukken van deelnemers”, vertelt hij. 

“De professoren die komen spreken zijn stuk voor stuk bekwame mensen die de juiste accenten leggen. Er zijn heel wat inzichten die ik elke dag meeneem. Ik denk bijvoorbeeld aan de uitspraak ‘strategy without numbers is only a fairy tale’ over het belang van cijfers om je strategie te onderbouwen. Mijn buikgevoel ben ik niet kwijt, maar ik kan het nu combineren met academische kennis.” Ook het netwerk dat hij overhield aan zijn deelnames is een grote meerwaarde, vindt hij. “Met sommige deelnemers spreek ik nog enkele keren per jaar af. En ook als ik in mijn job met een vraag zit, bel ik wel eens een van hen om iets af te toetsen. Ik heb er dus veel uit gehaald”, besluit hij.

Praktisch 

Taal: Engels en Nederlands 

Duur: 8 dagen, 4 modules + een afsluitende Graduation ceremony en diploma-uitreiking 

Module 1: 19, 20 & 21 september 2024 - From strategy to value creating execution - Investment options 

Module 2: 18 & 19 oktober 2024 - Negotiation and change - Groeistrategie 

Module 3: 22 & 23 november 2024 - Digital as accelerator - Multicultural negotiations 

Module 4: 13 & 14 december 2024 - AI Transformation - How to start driving your organization to net zero Graduation event: 2025 

Locatie: De modules van MBA Highlights vinden plaats in Dukes’ Palace in Brugge. 

Meer info en inschrijven: tine.degryse@voka.be

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie