Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Brouwerij De Brabandere steunt sportbeleving tijdens Olympische Spelen

Brouwerij De Brabandere steunt sportbeleving tijdens Olympische Spelen

  • 17/05/2024

“Gedroomde manier om mensen samen te brengen”

Als één of meer Belgische atleten en/of ploegen er tijdens de Olympische Spelen in Parijs in slagen een medaille of olympisch diploma te veroveren, zal daar op verschillende locaties meer dan één biertje van Brouwerij De Brabandere voor vloeien. De familiale brouwerij uit Harelbeke viert de 130ste verjaardag onder meer door zich als partner voor het Lotto Belgium House (in Parijs) en het Olympic Festival (in Middelkerke) te engageren. Gewezen commercieel directeur Stijn Vermoere en opvolgend commercieel directeur Tanguy Vermeeren kijken er nu al naar uit.

Brouwerij De Brabandere steunt sportbeleving tijdens Olympische Spelen

Brouwerij De Brabandere had doorheen haar geschiedenis altijd al een sterke link met sportevenementen en clubs. Zo was ze gedurende de gouden jaren van SV Waregem shirtsponsor van dit team en treedt ze nog altijd op als sponsor van talrijke wielerwedstrijden, lokale sportclubs en verenigingen uit de regio Harelbeke. “Stilaan zetten we ons ook prominenter op de nationale en internationale kaart”, stipt Stijn Vermoere aan. “Zo zijn we via Golazo partner geworden van de Soudal Open (golftoernooi), sponsoren we het 3x3-basket en de Flanders Dart Trophy, een vooraanstaand internationaal dartstoernooi.” De goede banden met Guillaume Desmet van Gracias en de aanwezigheid op meer en meer (sport)evenementen, leiden nu ook tot een partnership voor sfeerinitiatieven die in de olympische sfeer baden. “Het leek ons allebei leuk om dergelijke events met een West-Vlaams sausje te overgieten”, vervolgt Stijn. “Het resultaat hiervan is dat Bavik Super Pils en Kwaremont uit de tapkraan zullen vloeien tijdens het Olympic Festival in Middelkerke. Dat is een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), dat door de landelijke federaties – in dit geval het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) – kan worden ingevuld.” 

Diploma 

Gedurende de hele periode van ’s werelds bekendste sportorganisatie (van 26 juli tot en met 11 augustus) komt er in Middelkerke een strandbar, waarrond heel wat randactiviteiten plaatsvinden. Dat gaat onder meer om sportinitiaties, proeverijen en een podium met grote schermen om de wedstrijden live te volgen. “Bovendien komen Belgische atleten die in hun discipline een olympisch diploma (een top 8-plaats) hebben behaald, binnen de 72 uur na het behalen van dat resultaat naar het Olympic Festival afgezakt, tenzij ze nog aan andere competities deelnemen. Dan kan het publiek, dat trouwens gratis binnen mag, hen in de bloemetjes zetten”, pikt Tanguy Vermeeren in. 

Zo vlakbij huis van de olympische sfeer kunnen proeven, is voor veel mensen een kans die ze maar één keer in hun leven krijgen.

Stijn Vermoere en Tanguy Vermeeren

Nog meer tot de verbeelding sprekend is het partnership van de brouwerij voor het Lotto Belgium House. “Salons Hoche, op amper 400 meter van de Arc De Triomphe, wordt tijdens de Spelen het epicentrum van de Belgische delegatie en supporters. Vanuit dit mooie feestzalencomplex kan je op wandelafstand 70% van de sportcompetities bijwonen. Ter vergelijking: het huis van de Nederlanders bevindt zich in La Villette, aan de rand van de Franse hoofdstad en dus niet in het hart van de actie.” 

Medailles vieren 

Het Lotto Belgium House is de feesttempel waar Belgische atleten met een olympisch diploma binnen de 24 uur na het realiseren van hun sportief exploot, samen met de aanwezigen uit de bol mogen gaan. “In de grote publiekshal kan iedereen binnen voor 20 euro, onder meer om van onze bieren te genieten in een grootschalige bruine kroeg. Naar verwachting zullen daar dagelijks 2.500 mensen op afkomen. Wie wil genieten van atletenvieringen, live concerten en een afterparty, betaalt 95 euro voor de Celebration Hall. Dat ‘Belgische sporthuis’ is een initiatief van het BOIC, eveneens gerealiseerd door Gracias.” 

Voor de brouwerij is dit een ideale gelegenheid om klanten een unieke sportervaring te bezorgen. “We nodigen wel regelmatiger klanten uit voor leuke evenementen, maar op een flinke boogscheut van België de olympische sfeer kunnen degusteren, is voor veel mensen een kans die ze maar één keer in hun leven krijgen. We zijn ervan overtuigd dat iedereen die erbij is, dit als een levenslange fijne herinnering zal meedragen.” 

Het gaat trouwens goed met Brouwerij De Brabandere. “De bierconsumptie in België zakt met 8%, terwijl wij een lichte stijging realiseren, onder andere omdat meer cafés graag met ons willen samenwerken. Ook internationaal laten we, dankzij onze aanwezigheid in 58 landen, mooie exportcijfers noteren. Er zijn dus redenen genoeg om eens te mogen klinken”, besluit Tanguy Vermeeren. (BVC - Foto DD)

Ga jij ook voor goud? 

Deze zomer strijken de Olympische Spelen neer in Parijs en naast heel wat topatleten, stuurt West-Vlaanderen ook heel wat topondernemingen naar het grootste sportevent ter wereld. Het redactieteam van dit magazine is op zoek naar ondernemingen die de Spelen mee zullen ondersteunen en hun verhaal willen delen. Van het leveren van de bloemen tot het ondersteunen op logistiek vlak, van de verlichting tot het inplannen van medewerkers: als jouw bedrijf deelneemt aan de Spelen, dan zoeken wij jou! Ben of ken je zo’n bedrijf? Neem snel contact op via ondernemers.wvl@voka.be.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Artikel uit publicatie