Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka zet deze zomer 104 parlementsleden aan het werk

Voka zet deze zomer 104 parlementsleden aan het werk

  • 03/07/2017

Tijdens het zomerreces zijn de deuren van het parlement onherroepelijk gesloten. Toch zitten onze parlementsleden niet stil. Al 25 jaar biedt Voka onze volksvertegenwoordigers de kans om te proeven van het bedrijfsleven. Gedurende één of twee dagen ontdekken ze de Vlaamse en Brusselse bedrijven van binnenuit. Dit jaar overschrijdt Voka de kaap van 100 stages. Op nieuwe website www.vokastages.be kan u de parlementsleden volgen en achteraf hun ervaringen lezen.

Voka grijpt het zomerreces van de parlementen aan om ondernemers en politici dichter bij elkaar te brengen. Tijdens de Voka zomerstages krijgen parlementsleden de kans om een exclusieve blik achter de schermen van het bedrijfsleven te werpen.

“Veel politici zijn in het parlement bezig met dossiers die een directe impact hebben onze ondernemingen” aldus Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder Voka “Het parlementaire werk is één iets, de impact daarvan bij de ondernemingen zelf is nog iets anders. Vandaar dat we als Voka al meer dan 25 jaar de kans bieden om ook op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de vloer”

Nieuwe website

De interesse in het Vokaprogramma is groot. Elk jaar vinden meer parlementsleden de weg richting onze bedrijven. Dit jaar overschrijdt Voka de magische kaap van 100 stages. “Het toont aan de parlementsleden de kans aangrijpen om onze bedrijven van binnenuit te ervaren. Sommige parlementsleden doen al voor het 8e jaar op rij mee aan de Vokastages. Een bewijs dat elk jaar een nieuwe en unieke ervaring is voor de parlementsleden” aldus Maertens.

In de komende jaren blijft Voka met het zomerprogramma Onderneming & Politiek innoveren. Zo werd naar aanleiding van de stages een speciale website ontwikkeld waarop heel de zomer ervaringen en foto’s zullen gedeeld worden. “De stages zijn een interactief verhaal” aldus Hans Maertens “Heel de zomer lang kan je via dit nieuwe digitale platform de ervaringen lezen van de parlementsleden.”

 

Stage meevolgen?

Heeft u als journalist / redactie interesse om een stage mee te volgen? Dat kan mits toestemming van het stagebedrijf. Neem contact met tom.demeyer@voka.be voor alle praktische informatie

Contactpersoon

IMU Multiburo
Imu Salesforce
ING
SD  Worx