Skip to main content
  • Nieuws
  • Voka Topics - Diversiteit op de werkvloer: Dat werkt

Voka Topics - Diversiteit op de werkvloer: Dat werkt

  • 01/03/2018

Een nieuwe maand betekent een nieuwe Voka Topics. En die staat deze keer volledig in het teken van diversiteit op de werkvloer.

De interprofessionele en regionale werkgeversorganisaties brengen sinds februari maandelijks good practice-verhalen naar buiten. Ook in de Voka Topics van maart kan je de verhalen van Verwater Group en Talentree lezen.

Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka, is sinds 1 januari voor een jaar voorzitter van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Wij vroegen hem naar de meerwaarde van het sociaal overleg. Lees het interview hier.

En hoe zit het met ondernemerschap in de zorg? Geert Uytterschaut, voorzitter van Vlozo, geeft meer uitleg. Pieter Van Herck, adviseur welzijns- en gezondheidsbeleid van Voka, somt dan weer de vier recepten voor een nieuwe ouderenzorg op. 

Wat beweegt er in het onderwijs? Jonas De Raeve, adviseur onderwijs, somt de vier belangrijkste onderwijsdecreten die op het programma staan voor 2018. Lees ze hier.

Begin februari lanceerde Voka op het evenement 'Slimme stedelijke logistiek ' zes handvaten voor een slimmere stedelijke distributie. In deze Voka Topics staan we stil bij deze handvaten die steden en gemeenten kunnen helpen bij het opstellen van hun regelgeving hieromtrent. 

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt werkt aan een initiatief om groeikapitaalfinanciering in België een boost te geven. Vincent Thoen, adviseur innovatie en economie, gaat in deze Voka Topics dieper in op dit superfonds

Contactpersoon

Sandy Panis

Content manager

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw - Altez