Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Voka stelt nieuwe directeur Vlaamse Ardennen en Leiestreek voor

Voka stelt nieuwe directeur Vlaamse Ardennen en Leiestreek voor

  • 12/04/2023

Voka Oost-Vlaanderen stelt Elisabeth Minnaert aan als nieuwe directeur voor de Vlaamse Ardennen en Leiestreek. De Kruisemse wordt het aanspreekpunt voor de ondernemers en het beleid in de regio.

Elisabeth Minnaert
Elisabeth Minnaert, regiodirecteur Vlaamse Ardennen - Leiestreek

Elisabeth Minnaert is geen onbekende voor ondernemers in de Vlaamse Ardennen en de Leiestreek.
"Elisabeth zet zich al tien jaar in voor kleine en grote bedrijven bij Voka Oost-Vlaanderen,” feliciteert Geert Moerman, gedelegeerd bestuurder bij Voka Oost-Vlaanderen, Minnaert met haar benoeming. “Ze begeleidt al jarenlang familiebedrijven rond overdrachten en overnames. Ze is ook een van de drijvende krachten achter de succesvolle techtrips naar onder andere Singapore, Mumbai en Sillicon Valley.”

Als regiodirecteur wordt ze hét aanspreekpunt voor bedrijven in de regio’s rond Ronse, Oudenaarde, Kruisem, De Pinte en Deinze.

Thuiskomen

“Nadat ik me een aantal jaren actief heb ingezet voor familiebedrijven en internationalisering ga ik met volle energie deze nieuwe uitdaging aan”, vertelt Minnaert enthousiast. “Het voelt dan ook als thuiskomen. Hoewel ik ondertussen een stekje in Gent gevonden heb, heb ik mijn hart verloren aan de Vlaamse Ardennen en Leiestreek. Ik groeide op in Kruisem, woonde een tijdje in Deinze en kom nog graag terug in de prachtige velden rond Horebeke, waar mijn roots langs moederskant liggen.”

Voltijds ambassadeur

In haar rol als regiodirecteur wordt Minnaert een voltijds ambassadeur van de lokale bedrijven. Die neemt ze niet alleen op. Samen met regiovoorzitters Katrien Vanden Bulcke (Sharp Insurance Brokers) en Wim Pynaert (Icomet), die het bedrijfsleven rechtstreeks vertegenwoordigen, gaat ze in gesprek met startende en gevestigde bedrijven. “We willen luisteren naar de successen én zorgen van onze ondernemers. Het is aan ons om mee de uitdagingen te detecteren, connecties te faciliteren en om te inspireren waar we kunnen. Een bloeiende economie in de Vlaamse Ardennen en Leistreek helpt iedereen vooruit”, duidt Minnaert.

Elisabeth Minnaert
Vlnr: Katrien Vanden Bulcke, Elisabeth Minnaert, Wim Pynaert


Ruimte creëren om te ondernemen

De regio staat voor heel wat kansen en uitdagingen de komende jaren. Die willen we met beide handen grijpen, op het juiste niveau, en verder bouwend op de constructieve relaties die werden opgebouwd met alle partners. “De ring Rond Ronse blijft voor ondernemingen een cruciaal mobiliteitsdossier”, zegt Minnaert. “Ook blijven we ons maximaal inzetten voor de creatie van ruimte om te ondernemen. Jaar na jaar wordt het moeilijker om plekken te vinden waar bedrijven welkom zijn, waar ze kunnen uitbreiden en voor welvaart zorgen in onze maatschappij. Ik denk spontaan aan de ontwikkeling van bedrijfsruimte voor de Zaubeek en de uitdaging om voldoende ruimte voor bedrijven te houden in Oudenaarde.”
 

CV Elisabeth Minnaert

•    2013-2023: Voka Oost-Vlaanderen, Adviseur leren en ontwikkelen – international affairs
•    2012-2013: Walton-Thomas International, Conference & Event Assistant (Washington DC, USA)
•    2010-2012: Ketchum, Account Executive Brand PR & Corporate Communications (Brussel)
•    2005-2010: UGent, master taal- en letterkunde, master na master meertalige bedrijfscommunicatie
 

Heb je vragen of opmerkingen over dit persbericht? Laat het ons weten.

This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Op de hoogte blijven van onze acties rond belangenbehartiging uit onze regio?

Meld je aan of maak een account om dit aan te passen.

Contactpersonen

Elisabeth Minnaert

Directeur regio Vlaamse Ardennen & Leiestreek - Familiebedrijven - Partnerships

Julie Van der Gucht

Belangenbehartiging - Ledenrelaties

Samen ondernemen, samen groeien

Waar lig jij wakker van? Hoe kan Voka jou verder ondersteunen en een gunstiger bedrijfsklimaat scheppen?

Laat het ons weten.
OV - Festival van Vlaanderen
Gent Jazz 2024