Skip to main content

Voka-nieuwjaarsreceptie in Kortrijk

  • 25/01/2019

“Elk ondernemersverhaal is uniek. Ook het jouwe.” Met dat thema stellen de nieuwjaarsrecepties van Voka West-Vlaanderen de ondernemers nog meer dan ooit centraal. Kortrijk/Roeselare/Tielt was gisterenavond als derde regio aan de beurt. Meer dan 1.350 ondernemers zakten gisterenavond af naar Kortrijk Xpo om het nieuwe jaar af te trappen. Ook in Oostende/Veurne zullen ondernemers nog samenkomen om 2019 feestelijk in te zetten.

Voor ieder wat wils

Met een persoonlijke verwelkoming bij het binnenkomen, de favoriete drankjes die al klaarstonden, de online matching tool en verschillende podia, van Vokaland met pompende beats tot de White Lounge Piano Bar, brengen de nieuwjaarsrecepties van 2019 een andere manier van entertainment en netwerken. “Het is onze manier om u symbolisch ons leitmotiv te laten beleven: noem het customer intimacy, noem het anno 2019 service modeling. Kortom: we willen elkaar nog beter leren kennen. Alleen zo kunnen we ons engagement om onze 3.200 leden een groeipad op maat aan te reiken, waarmaken”, aldus Bert Mons.

Blik op 2020

Elke jaarovergang is steeds een moment om terug te blikken op de acties en realisaties van het voorbije jaar, maar het is vooral een moment om vooruit te kijken naar de uitdagingen en ambities die voor ons liggen. Trendwatcher Herman Konings liet de aanwezigen stilstaan bij de vraag waar we zullen staan in het jaar 2020. Konings had het over ‘We, Myself & AI’: een samenspel van het intermenselijke (We), innermenselijke (Myself) en buitenmenselijke intelligentie (AI). “Tijd wordt steeds schaarser en AI helpt ons dit kostbare goed terug te winnen”, klonk het.

Daarom Voka

Regiovoorzitter Philippe De Veyt sloot naar goede gewoonte het academische gedeelte af. Ook hij keek met zijn speech vooruit. “Om verdere groei in onze regio mogelijk te maken zie ik drie grote uitdagingen voor 2019: investeren in innovatie, investeren in infrastructuur en investeren in mensen.” Tot slot benadrukte de regiovoorzitter het belang van Voka: “We maken er de toekomst. We doen dit niet alleen, maar doen dit samen met andere bedrijven, actoren en stakeholders. Daarom West-Vlaanderen. Daarom Voka. Daarom ons verhaal.” Vervolgens hief hij het glas en luidde hij het vervolg van de avond in.

  • Bekijk hier het fotoverslag van de avond.
  • De presentatie van Tom Palmaerts kunt u hier vinden. 
  • De presentatie van Herman Konings kunt u hier vinden.

Contactpersoon

Matthieu Marisse

Belangenbehartiging Midden- en Zuid-West-Vlaanderen