Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Voka feliciteert West-Vlaamse Gazellen 2018

Voka feliciteert West-Vlaamse Gazellen 2018

  • 01/03/2018

Naar jaarlijkse traditie verkiezen Trends en Trends - Tendances ook in 2018 de Trends Gazellen Ambassadeurs. Smart Solutions (kleine bedrijven), XL Roc (middelgrote bedrijven) en delaware (grote bedrijven) gingen met de hoogste eer aan de haal. Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen feliciteert hen met deze mooie erkenning. 

Al 16 jaar lang selecteert de redactie van Trends in elke provincie 200 Trends Gazellen. Het zijn bedrijven die op vlak van omzet, personeel en toegevoegde waarde sterke cijfers kunnen voorleggen. Om in aanmerking te komen moet een bedrijf ook minstens vijf jaar bestaan en minstens 20 werknemers in dienst hebben (10 in de categorie kleine bedrijven). Daarna wordt ook nog de operationele onafhankelijkheid onder de loep genomen om uiteindelijk in drie categorieën een winnaar uit te roepen. Alle andere krijgen het diploma van genomineerde.

“Met Smart Solutions, XL Roc en delaware, hebben we ook dit jaar opnieuw drie mooie winnaars”, zegt Bert Mons, algemeen directeur van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. “Het zijn sterke bedrijven die ook een modelfunctie hebben voor jongere ondernemingen. En we hopen natuurlijk ook dat de Trends Gazellen van 2018 blijven investeren in innovatie, duurzaamheid en in de toekomst van de streek. Met hun inspanningen zorgen ze immers mee voor een welvarende, sterke regio.”

Op 21 maart worden de nationale Trends Gazellen bekendgemaakt in Brussel.

Dit zijn de West-Vlaamse Trends Gazellen 2018:

• In de categorie grote bedrijven mag delaware zich een jaar lang Trends Gazelle Ambassadeur noemen. Drie vennoten kochten in 2003 Delaware Consulting vrij bij Deloitte. Sindsdien kende de IT-dienstenleverancier een enorme groei van 124 tot bijna 1000 Belgische medewerkers en werd het bedrijf herdoopt tot delaware. Bovendien staan er ook nog ruim 200 vacatures open. Delaware is actief in 13 landen en rondde vorig jaar voor het eerst de kaap van 150 miljoen euro omzet in België.

• Bij de middelgrote bedrijven werd XL Roc uitgeroepen als winnaar. G&V Energy Group uit Kuurne is in twee decennia tijd geëvolueerd van een klassiek petroleumbedrijf tot een geïntegreerde retailgroep met 188 eigen tankstations onder de merknamen G&V, Esso en Shell. Onder XL ROC, de winnaar van de Trends Gazellen, vallen de shops die bij de tankstations horen. De vennootschap XL ROC is goed voor zo’n 60 miljoen euro omzet.

• Bij de kleine bedrijven, kaapt Smart Solutions de hoofdprijs weg. Het outsourcingsbedrijf onder leiding van CEO Frederick Verhelst ging van één werknemer in 2012 naar 230 vandaag. Het bedrijf begon onder de vlag ‘Smart Industry’ met de outsourcing van technische profielen. Ondertussen kwamen daar ook de poten ‘Smart Finance’ en ‘Smart Engineering’ bij. Omdat het huidige kantoor in Kachtem uit zijn voegen barst, verhuist Smart Solutions komende zomer naar een nieuwbouw in Beveren-Roeselare. Ook in Merelbeke, Beveren-Waas en Geel heeft het bedrijf vestigingen.

Contactpersoon

Bert Mons

Gedelegeerd bestuurder

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag