Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Vier Vlaams-Brabantse starters maken kans op finaleplaats  Entrepreneurship World Cup in Saoedi-Arabië 

Vier Vlaams-Brabantse starters maken kans op finaleplaats  Entrepreneurship World Cup in Saoedi-Arabië 

  • 18/03/2024

Start-ups Contour Lab, Mappalink, OpStudio en Zeal Robotics maken kans op een finaleplaats in de prestigieuze Entrepreneurship World Cup (EWC).  

Jaarlijks doen zo een 100 tal Belgische bedrijven mee aan deze wedstrijd. Deze internationale competitie wordt vanuit België mede georganiseerd door Voka in samenwerking met GEN-Global. Een Belgische winnaar per categorie krijgt de kans om ons land te vertegenwoordigen in Saoedi-Arabië.  

Vier Vlaams-Brabantse ondernemers 

EWC kan je vergelijken met het WK voor voetbal. Het is een internationale pitchwedstrijd voor pre-starters, starters en scale-ups. Elke startende of groeiende onderneming kan zich hiervoor inschrijven. Vier Vlaams-Brabantse ondernemers hebben zich kunnen plaatsen voor de Belgische voorrondes. Twee van deze vier ondernemers, OpStudio en Mappalink, worden door de adviseurs van Voka begeleid via een StandUp of StartUp traject.  

Opstudio stelt productiebedrijven in staat om controle te nemen over hun processen door een modulair, geïntegreerd en uitbreidbaar softwareplatform aan te bieden die samenwerking, efficiëntie en innovatie op alle productieniveaus verbetert. Mappalink zorgt voor het vertrouwen tussen mens en robot via Transparante Adaptieve Artificiële Intelligentie. 

“Aan de hand van onze Bryo-trajecten zetten we de startersideeën van ondernemingen op scherp, zodat zij op basis van onze feedback samen met de expertise van ervaren ondernemers verder kunnen groeien”, zegt Veronique Mestdagh, Manager Ondernemerschap bij Voka-KvK Vlaams-Brabant. “We zijn dan ook enorm trots dat twee van onze deelnemers aan het Bryo-traject aan de voorronde mogen deelnemen.”  

Pitchen voor een jury 

De vier bedrijven zullen deze week 15 minuten de tijd krijgen om een jury te overtuigen van hun idee. De avond zelf weten de deelnemers of zij naar de Belgische finale mogen. Deze vindt plaats op 25 maart in Antwerpen.  

 

 

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus