Skip to main content
  • Nieuws
  • ​U2P Group wint Limburgse Innovatie Award

​U2P Group wint Limburgse Innovatie Award

  • 16/12/2020

De Limburgse Innovatie Award gaat dit jaar naar U2P Group, de overkoepelende groep waar onder meer Ilumen en Futech deel van uitmaken. Voka – Kamer van Koophandel Limburg prijst de onderneming uit Tessenderlo voor hun totaalaanpak op vlak van innovatie. “Dit is geen prijs voor een specifieke dienst of product, maar wel voor een onderneming die in alle geledingen van innovatie voortreffelijk scoort”, zeggen voorzitter Karin Van De Velde en Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie en innovatie van Voka – KvK Limburg.

Innovatie

Zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal en Karin Van De Velde, voorzitter Voka - KvK Limburg: “Dit is geen prijs voor een specifieke dienst of product, maar wel voor een onderneming die in alle geledingen van innovatie voortreffelijk scoort.”
 

Met de Innovatie Award wil Voka – KvK Limburg samen met het Team Bedrijfstrajecten (VLAIO) Limburgse innovaties promoten en het imago van Limburg als innovatieve regio bevestigen en versterken. Dit jaar koos de vakjury voor de U2P Group van zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal. Daaronder zitten onder meer ingenieursbureau iLumen en Futech, expert in zonnepanelen en zonnepaneelinstallaties.

“Ook Limburgse kmo’s kunnen innoveren”

Voor Cathérine Dreesen, directeur internationalisatie & innovatie van Voka – KvK Limburg, bestaat er weinig twijfel over de winnaar: “Innovatie is de rode draad binnen de U2P Group. De verschillende patenten bewijzen dat er enorm veel innovatieve ontwikkelingen gebeuren, maar ook de bedrijfscultuur is erg vernieuwend. Koppel daaraan de economische valorisatie die ze uit die ontwikkelingen halen en je hebt een mooi en concreet groeiverhaal. Hun recente investeringen in de modulaire woningbouwer Skilpod en de speedpedelec Ellio tonen evenzeer dat ze een platform bieden aan innovatieve ondernemingen die binnen hun duurzame filosofie passen.”

“U2P Group toont dat je ook als Limburgse kmo met innovatie het verschil kan maken op een internationale markt."

De prijsuitreiking bewijst overigens dat innovatie niet enkel is weggelegd voor de grote ondernemingen. Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg, ziet in de winnaar een goed voorbeeld voor andere bedrijven: “U2P Group toont dat je ook als Limburgse kmo met innovatie het verschil kan maken op een internationale markt. De onderneming slaagt erin om met slimme uitvindingen in te spelen op maatschappelijke tendensen. De PIDbox, dat de rendabiliteit en levensduur van zonnepanelen verhoogt, is daar het perfecte voorbeeld van. Maar liefst 88% van de omzet is afkomstig van export. Dat bewijst de unieke eigenschappen van het product.”

“Bekroning voor medewerkers”

Bij U2P Group zijn ze vereerd om de award in ontvangst te mogen nemen. “Vanaf dag één zat innovatie in onze bedrijfscultuur ingebakken”, benadrukt zaakvoerder Ismaël Ben-Al-Lal. “We zijn er erg trots op dat de productinnovaties die we op de markt brengen volledig in Vlaanderen ontwikkeld en  geproduceerd worden. Al onze productinnovaties hebben met elkaar gemeen dat zij bijdragen aan een duurzame toekomst, waarin rekening houdend met de meest recente marktevoluties een belangrijk aandeel is weggelegd voor batterijopslag.”

"We zijn er erg trots op dat onze productinnovaties volledig in Vlaanderen ontwikkeld en geproduceerd worden."

De jury roemde ook de innovatieve bedrijfscultuur van U2P Group. Daar is de oprichter erg opgetogen over. “Eén van onze kernwaarden is respect voor de mensen. Daarom draag ik deze bekroning graag op aan onze medewerkers, die elke dag het beste van zichzelf geven voor onze onderneming en onze klanten. We hopen dat we een inspiratiebron zijn voor studenten om voor een STEM-opleiding te kiezen. Dit soort profielen zijn erg hard nodig op de arbeidsmarkt om een innovatieve economie te stimuleren”, besluit Ben-Al-Lal.

Over U2P Group

De U2P Group bestaat onder meer uit de ondernemingen Futech en iLumen. Futech zag in 2008 het levenslicht en specialiseert zich vanuit een ingenieursbenadering in de installatie van zonnepanelen op de Belgische residentiële en industriële markt. iLumen is een internationaal opererende onderneming die focust op de ontwikkeling en commercialisatie van productinnovaties die bijdragen aan de optimale werking van zonnepaneleninstallaties.

Kunnen we jou helpen?