Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • “Ons motto? What happens in Plato, stays in Plato.”

“Ons motto? What happens in Plato, stays in Plato.”

  • 03/01/2024

Wim Claes werkt al 53 jaar in de transportsector. Zijn bedrijf Wim Claes Transport bestaat bijna 30 jaar. We hebben dus te maken met iemand met ervaring in de stiel. Wim kwam 3 jaar geleden bij Plato Logistiek terecht omdat hij behoefte had aan een netwerk. Al snel werd hij gevraagd om peter te worden van deze erg hechte groep. “Wij zijn concurrenten, maar vooral collega’s. De bereidheid om dingen te delen, vind ik het mooie van onze groep. Dat gebeurt altijd in het volste vertrouwen. What happens in Plato, stays in Plato.”

Ik had meteen een goed gevoel bij de groep”, vertelt Wim. “Er zitten zaakvoerders bij, maar ook managers – zelfs IT-managers. Wat we gemeenschappelijk hebben, is dat we ons allemaal heel fel betrokken voelen bij de logistieke sector. Toen er een peter stopte,  werd ik gevraagd om zelf peter te worden. Ik zat nog maar net bij de groep, dus ik was een beetje verrast. Dat ik al veel ervaring en kennis had, zal een belangrijke rol hebben gespeeld.” 

Samen vooruitkomen

Wim zoekt samen met zijn ervaren medepeter Chris interessante sprekers om lezingen te komen geven. Voor onderwerpen peilen ze steeds bij de groep: wat leeft er, over welke topics wil men graag meer weten? De sprekers zijn meestal experten van buiten de eigen kring. Mensen die hun ervaringen en inzichten op een boeiende en prikkelende manier kunnen brengen. Wim: “Het draait om inspireren en ideeën uitwisselen. Hoe gaan anderen te werk, hoe pakken zij bepaalde problemen aan? Natuurlijk zijn we soms concurrenten van elkaar en vissen we soms in dezelfde vijver als we personeel zoeken. Maar we zijn toch vooral collega’s. Waarom zouden we elkaar niet helpen om samen vooruit te komen?”

Moderator, inspirator, luisteraar

“De rol van peter is drieledig: je bent moderator, inspirator, maar zeker ook luisteraar. Er is absoluut nood aan een klankbord. De logistiek is een levendige sector, maar niet altijd gemakkelijk. Vooral tijdens onze gezellige après-drink leren wij als peters wat er leeft onder de platonisten en doen we topics op voor nieuwe lezingen. Ons motto is: ‘What happens in Plato, stays in Plato’. We zijn een hechte groep die allang samen is, er is niet zoveel verloop. We kennen elkaar dus goed, en de gesprekken gaan soms echt de diepte in; er komt heel wat voorbij. We benadrukken tegenover de groepsleden altijd dat alles in de groep blijft. Iedereen moet in volledige discretie kunnen zeggen wat hij op zijn hart heeft.”
 

Delen en leren van elkaar

De groep is ook bedoeld om van elkaar te leren. Wim: “We houden onze bijeenkomsten regelmatig op een andere locatie. Uiteraard tonen mensen dan hun bedrijf, en dan zie je vaak dingen waarvan je denkt: aha, doen jullie dat zo, daar kan ik iets van opsteken. Die bereidheid om dingen te delen en van elkaar te leren vind ik een van de mooie dingen van onze groep.” 
Over nieuwe dingen gesproken, bij het bedrijf van Wim valt sinds enige tijd een opvallende nieuwe verschijning te bewonderen: de elektrische truck die het bedrijf dit jaar heeft aangekocht. “We hebben dat gedaan vanuit pure passie. En omdat het past in onze ambitie om duurzaam te ondernemen. We zetten hem heel breed in, voor al onze klanten. Met een actieradius van 400 kilometer kom je een heel eind.” Het bedrijf is momenteel bezig om de kosten en baten te analyseren, samen met Mercedes. Wim: “Ik heb er zelf in gezeten en het is echt een genot om mee te rijden. Zo comfortabel en stil!” 

Contactpersoon

Phaedra Jordens

Adviseur Plato

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie