Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Nieuwe oppervlaktebelasting is disproportioneel: blijf weg van Gestelde Lichamen

Nieuwe oppervlaktebelasting is disproportioneel: blijf weg van Gestelde Lichamen

  • 11/01/2020

De afgelopen weken informeerden we jullie reeds over de nieuwe, bijkomende oppervlaktebelasting in Genk. Als werkgeversorganisaties zijn we het niet eens met deze nieuwe belasting waarbij bedrijven een grote, extra last moeten dragen. Maar evenzeer zijn we niet te spreken over de manier waarop de nieuwe belasting gecommuniceerd werd, zonder voorafgaande dialoog met de bedrijven. Daarom hebben de Genkse werkgeversorganisaties VIG en UNIZO Genk, geruggesteund door VKW Limburg, UNIZO Limburg en Voka - KvK Limburg besloten om collectief weg te blijven tijdens de bijeenkomst van de Gestelde Lichamen.

Deze nieuwe belasting is disproportioneel en we kunnen ons niet van de mening ontdoen dat de stad gerust grotere inspanningen zou kunnen doen om haar interne kosten in te perken. Onze vraag naar extra interne saneringen die we in ons overleg met de stad voorlegde, viel echter in dovemansoren. Een reactie waar we als bedrijven en werkgevers geen vrede mee kunnen nemen.

"We roepen op om collectief weg te blijven van de Gestelde Lichamen"

Net daarom heeft het bestuur van de twee Genkse en drie Limburgse werkgeversorganisaties besloten om een gezamenlijk statement te maken naar de stad. Dit door collectief afwezig te blijven tijdens het door de stad georganiseerde event voor de Gestelde Lichamen. Er is namelijk weinig reden tot feesten in de huidige omstandigheden.

Vandaar deze oproep om ons voorbeeld te volgen en ook collectief weg te blijven van de Gestelde Lichamen. Indien jullie reeds ingeschreven zijn, vragen we jullie dan ook om die inschrijving alsnog te annuleren.

We hebben onze gezamenlijke redenering hiervoor ook verwerkt in een open brief aan het stadsbestuur.

Deze brief kan u hier lezen.