Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Minister Jo Brouns bezoekt samen met Voka-KvK Vlaams-Brabant R&D Center Bayer

Minister Jo Brouns bezoekt samen met Voka-KvK Vlaams-Brabant R&D Center Bayer

  • 18/12/2023

Minister van Landbouw Jo Brouns bezocht samen met Voka-KvK Vlaams-Brabant het R&D Center van Bayer in Bergschenhoek. Daar worden zaden ontvangen en op kwaliteit getest en gebeurt ook de R&D voor glastuinbouw.

In Vlaams-Brabant is 4,1% van de beroepsbevolking rechtstreeks actief in innovatie en ontwikkeling. Dat blijkt uit cijfers van de omgevingsanalyse meerjarenplan van de provincie Vlaams-Brabant. Dit is het hoogste percentage van alle provincies en toont aan dat de provincie inzet op kenniseconomie en innovatiecultuur. 


Innovatie zit in de genen van onze provincie. Om koploper te blijven is het daarom belangrijk dat onze beleidvoerders en ondernemingen zich blijven informeren en bijleren rond innovatie. Het R&D Center van Bayer in Nederland toont aan dat investeren in onderzoek en ontwikkeling belangrijk is en blijft. Als Voka-KvK Vlaams-Brabant vragen we dan ook aan onze overheid om onderzoek en ontwikkeling meer te stimuleren en dat te doen in samenwerking met bedrijven.

Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka-KvK Vlaams-Brabant

Op de site van Bergschenhoek kon minister van Landbouw Jo Brouns het R&D center bezoeken. 

Vlaanderen en Nederland staan wereldwijd aan de top op het gebied van kennis en innovatie in landbouw. Enkel door innovatie zullen we erin slagen voldoende, gezonde voeding te garanderen voor de groeiende wereldbevolking. Via plantenveredeling kunnen we planten beschermen tegen ziekten, plagen en onkruiden, maar ze bijvoorbeeld ook smakelijker maken. We zijn trots dat we de Vlaamse minister Jo Brouns hebben mogen tonen wat je allemaal kunt bereiken met het veredelen van groenten, voor de telers, voor de consument en zelfs voor de planeet. 

Werner De Prins, hoofd van Bayer in de Benelux

Samen met enkele andere innovaties, is het veredelen van zaaizaden en gewassen dé reden waarom we nu met 8 miljard mensen op onze planeet leven. Net zoals de wereld de voorbije eeuwen en decennia sterk veranderd is, zal dit ook de komende periode het geval zijn. Verdere bevolkingsgroei, de klimaatverandering, veranderende eetpatronen,… het zijn maar enkele van de cruciale factoren die onze landbouwsector, en haar toeleveranciers ertoe aanzet om te blijven innoveren. 

Vlaams minister van Landbouw & Innovatie Jo Brouns

 

Contactpersoon

Tiffany Mestdagh

Woordvoerder & Communicatie

Proximus