Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mercurio Global Ambassadors: Verenigd Koninkrijk

Mercurio Global Ambassadors: Verenigd Koninkrijk

  • 01/07/2020

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Mercurio Global Ambassadors is een nieuw en exclusief netwerk van ondernemers of leden van het managementteam die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers. De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze West-Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk. Zij engageren zich om andere West-Vlamingen te helpen bij hun internationale expansie. 

Vandaag stellen wij graag onze Global Ambassador voor het Verenigd Koninkrijk aan je voor: Michel Vanhoonacker.
 

Wat is jouw expertise in het Verenigd Koninkrijk?

Ik woon reeds 25 jaar in het Verenigd Koninkrijk en ben al die tijd actief geweest in import & export, real estate en het opstarten en begeleiden van bedrijven uit allerhande sectoren die naar het Verenigd Koninkrijk wensen te komen. Ik bekijk en doe de zaken vanuit een praktisch standpunt en deel mijn ervaringen – lees: fouten – graag zodat ze de nieuwe starters tijd en geld besparen.

Michel Vanhoonacker

Wat zijn volgens jou de belangrijkste do’s & don’ts bij het zakendoen in het Verenigd Koninkrijk?

Belangrijkste don’ts: er van uitgaan dat je Engels verstaat en denken dat de Engelsen allemaal gentlemen zijn zoals in de films en tv-series... Het valt me steeds op hoe bedrijven vaak met een zeker romantisme en nostalgie naar het Verenigd Koninkrijk kijken en alle voorzichtigheid en onderhandelingstactiek die ze normaal toepassen zomaar overboord gooien.

Welke trends en evoluties zie je in het Verenigd Koninkrijk in de nabije toekomst?

Britten zijn van nature ‘traders' en Brexit zal daar niets aan veranderen. Belgische bedrijven blijven welkom net zoals in de laatste duizend jaar altijd welkom zijn geweest. Productiviteit is een zwakke plek van het Verenigd Koninkrijk en iedereen die dit in welke mate dan ook kan opdrijven, kan hier goede zaken doen. Het blijft uitkijken naar wat een mogelijke ‘trade deal’ met de Verenigde Staten zal brengen maar dit zal pas mogelijk zijn nadat een deal met de EU is beklonken.

 

Heb je een vraag die je wilt voorleggen aan onze Global Ambassador? Contacteer dan Leonid Guz, adviseur Internationaal Ondernemen.

efro

 


 

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag