Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Mercurio Global Ambassadors: Ghana

  • 26/08/2020

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Mercurio Global Ambassadors is een nieuw en exclusief netwerk van ondernemers of leden van het managementteam die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers. De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze West-Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk. Zij engageren zich om andere West-Vlamingen te helpen bij hun internationale expansie. 

Vandaag stellen wij graag onze Global Ambassador voor Ghana voor: Dirk Verbeke, sales director bij Televic.

Wat is jouw expertise in Ghana?

Mijn expertise in Ghana is gebaseerd op de jarenlange voorbereiding, implementatie en opleiding van een innovatief ‘education project’ in meer dan 240 scholen verspreid over heel Ghana, gaande van e-learning tot de ‘smart classroom’-oplossing.

Dirk Verbeke

Wat zijn volgens jou de belangrijkste do’s & don’ts bij het zakendoen in Ghana?

Er moet altijd rekening gehouden worden met de Afrikaanse uitdagingen. Een technologie ‘copy-pasten’ zoals een implementatie bij ons, loopt gegarandeerd fout af. Ook tal van lokale factoren spelen een rol, zoals: cultuur, aanwezige infrastructuur, wetgeving, lokale kennis, politiek,… De lokalisering van een oplossing – en desnoods de aanpassing ervan - is cruciaal.

Welke trends en evoluties ziet u in Ghana in de nabije toekomst?

Ghana kende reeds vijf keer een rustige overgang tussen nieuwe regeringen, dit in tegenstelling tot andere nabije landen. Ghana mag bijgevolg met recht en rede beschouwd worden als een zeer stabiel land. De recente olie-inkomsten zijn een bijkomende bron van middelen die bijdragen tot een verdere ontwikkeling van het land. Belangrijk om te weten: de volgende verkiezingen in het land zijn eind 2020.

Heb je een vraag die je wilt voorleggen aan onze Global Ambassador? Contacteer dan onze Adviseur Internationaal Ondernemen Tom Vermeersch via tom.vermeersch@voka.be

EFRO

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag