Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Mercurio Global Ambassadors: Duitsland

Mercurio Global Ambassadors: Duitsland

  • 28/01/2021

Internationaal ondernemen brengt een pak vragen met zich mee. Samen met onze Mercurio Global Ambassadors gaan wij tot het uiterste om jouw onderneming internationaal te steunen. Mercurio Global Ambassadors is een nieuw en exclusief netwerk van ondernemers of leden van het managementteam die een goed buitenlands netwerk en/of ervaring hebben en op die manier een klankbord vormen voor andere ondernemers. De Global Ambassadors kunnen een hefboom zijn voor de bevordering van de internationalisatie van onze West-Vlaamse bedrijven doordat zij een brug vormen tussen het lokaal en internationaal netwerk. Zij engageren zich om andere West-Vlamingen te helpen bij hun internationale expansie.  

Vandaag stellen wij graag onze Global Ambassador voor Duitsland voor: Jan Mortier, Commercial Director Coating bij Sioen Industries.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste do’s & don’ts bij het zakendoen in Duitsland?

Startende exporteurs kijken het best eerst naar de ons omringende landen. Ze boren best daar het bestaande potentieel eerst aan, vanwege taal, cultuur, beheersbare afstand en logistiek, koopkracht,… Doe dit echter niet onvoorbereid.

Zorg dat je een plan hebt, uzelf informeert over de omvang en de aard van de markt, concurrenten, normen, reglementeringen, verpakkingsvoorschriften, gebruikelijke betalingsmodaliteiten.

Jan Mortier

Duitsers hebben zo hun eigen gebruiken. Er zijn nogal wat ‘Skonto-betalers’. Ze zijn heel veeleisend inzake kwaliteit, prijs en stiptheid. En dan zijn er nog een aantal Duitse particulariteiten waarmee je zeker rekening mee moet houden: spreek Duits, respecteer de hiërarchie, spreek hen tot nader order steeds met hun titel aan, bevestig afspraken, wees voorbereid, stipt, alert, verzorgd in kledij en omgang. Beloof nooit iets wat u niet kunt waarmaken. Bent u het onzeker over iets, check het dan eerst. Laat je nooit negatief uit over iets of iemand. Dan kom je al een heel eind verder. Een vertrouwensrelatie opbouwen kan echter jaren duren.

Heb je een vraag die je wilt voorleggen aan onze Global Ambassador? Contacteer dan onze Adviseur Internationaal Ondernemen Charlotte Dekimpe (verantwoordelijk voor de regio’s Europa en Afrika).

EFRO - AIO

Contactpersoon

Charlotte Dekimpe

Member Services/Internationaal ondernemen

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag