Skip to main content
  • Nieuws
  • Limburgse ondernemers vieren nieuwe start op Zomerkasteelfeest

Limburgse ondernemers vieren nieuwe start op Zomerkasteelfeest

  • 25/08/2021

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg op woensdagavond 25 augustus opnieuw op het Zomerkasteelfeest van Voka – Kamer van Koophandel Limburg. “Onze ondernemers hebben het netwerken duidelijk gemist. Met meer dan 1000 waren ze om te klinken op het weerzien. Deze editie moest dus niet onderdoen voor die van 2019”, aldus Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – Kamer van Koophandel Limburg.

Zomerkasteelfeest

 

Ondernemers, managers en politici vonden op 25 augustus hun weg naar het Kasteel van Ordingen, het decor van de avond. “Ons Zomerkasteelfeest is een echt netwerkevent waar we traditioneel de start van ons nieuwe werkingsjaar aankondigen. Het was lange tijd onzeker onder welke omstandigheden het ledenevent zou kunnen plaatsvinden, maar alles mocht nu coronaproof georganiseerd worden. Net zoals op Pukkelpop werkten ook wij met het Covid Safe Ticket. Dat bleek prima ingeburgerd. Voor alle zekerheid hadden we ook een teststraat voorzien”, verduidelijkt Karin Van De Velde, voorzitter van Voka – KvK Limburg.

Jarige bedrijven

Voorzitter Van De Velde benadrukte tegenover de aanwezige ondernemers dat het feest aan hen werd opgedragen. “Jullie hebben zo veel durf en moed getoond in woelige tijden. Dat verdient een grote dankjewel. Jullie zorgen voor welvaart en welzijn in onze provincie, ons land en in de wereld.”

Er werd bovendien van de gelegenheid gebruik gemaakt om de drie oudste jarige bedrijven die dit jaar een jubileum vieren, in de bloemetjes te zetten. Degroof Petercam (150 jaar), Nelissen Steenfabrieken en Lecocq Flavours (100 jaar) kregen een certificaat uit handen van Tom Vandeput, gedeputeerde van Economie en POM-voorzitter.

Niet remmen, gas geven

Ook voor de politici had Karin Van De Velde een duidelijke boodschap: “Onze ondernemers zijn klaar voor een nieuwe start. Maar die ambities worden nog steeds afgeremd door enorme economische uitdagingen. Overal waar we komen, krijgen we van ondernemers hetzelfde signaal: de krapte op de arbeidsmarkt zorgt voor ernstige problemen. Pak dit daadkrachtig aan, want enkel met een activerend beleid en een flexibele organisatie van onze arbeidsmarkt kunnen we onze welvaartsstaat in stand houden.”

“Stellen dat er geen fundamentele hervormingen nodig zijn, is hetzelfde als het licht van de zon ontkennen. Dit najaar wordt cruciaal, want dan ligt de hervorming van de arbeidsmarkt en de pensioenen op tafel. Ook op vlak van energietransitie, fiscaliteit en vergunningsprocedures zijn duidelijke keuzes nodig. Om het in sporttermen te zeggen: met structurele hervormingen kan iedere Limburgse ondernemer meestrijden voor het goud; met alweer grijze akkoorden kunnen we ons in de toekomst zelfs de moeite besparen om naar de Olympische Spelen van 2032 in Brisbane te vliegen”, besluit Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.