Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Kris Vallons raadt aan oogkleppen te openen: “Deelname aan Plato is een ontzettend verrijkende wisselwerking”

Kris Vallons raadt aan oogkleppen te openen: “Deelname aan Plato is een ontzettend verrijkende wisselwerking”

  • 05/08/2021

Na een zelfstandige carrière van 20 jaar binnen de technologiesector startte Kris zes jaar geleden aan een nieuw avontuur: een vrachtschip ombouwen tot een fantastische belevingsruimte. Als ondernemer haalt Kris veel voldoening uit het faciliteren van catering. Binnen Plato heeft hij vooral veel opgestoken over sales & marketing. “Vooral de inzichten en inspiratie beveel ik ten zeerste elke ondernemer aan”, zegt hij.

 

Logo vlaio

Jij hebt samen met je vrouw Birte reBoot opgericht. Welk deel van de business neem jij voor je rekening? 

“In mijn kombuis bezorg ik voor beleving op het schip. We verzorgen een teamdag of vergadering met bijhorende catering en richten ook kookworkshops in. Koken doe ik heel graag. Zo baten we op het schip ook een visrestaurant uit, het enige in Leuven. Na deze gezondheidscrisis willen we er een fantastische terraszomer van maken. Op ons grote dek kunnen gastronomen komen genieten van lekker eten, maar ook van een mooi uitzicht over het water. Verder zie ik mijn job niet als werken, maar als hobby. Ik doe dat allemaal écht graag. Ondanks deze sombere tijd zie ik in de toekomst een sappige appel waar je in kan bijten. De toekomst is een uitdaging vol opportuniteiten.”

Hoe ben jij met Plato in contact gekomen?

“Dat is met dank aan Birte. Ik zocht vooral naar een interessante groep rond sales & marketing en zag het als een mooie kans om in contact te treden met andere ondernemers met wie ik ideeën kan uitwisselen. Als ondernemer ben je heel erg op jezelf gewezen, en zelfs als koppel zit er een stop op. Op een bepaald moment moet je gewoonweg naar buiten toe treden. Je oogkleppen openen en openstaan om je onderneming op de kaart te zetten, met inspiratie van buitenaf.”
 

Als ondernemer ben je heel erg op jezelf gewezen, en zelfs als koppel zit er een stop op. Op een bepaald moment moet je gewoonweg naar buiten toe treden.

Hoe heeft de deelname je op persoonlijk vlak verrijkt?

“In elk gesprek met een ondernemer komt er minstens één goed idee naar boven. Op inhoudelijk vlak zijn er al meerdere sterkere sessies geweest waar ik zelf veel van opsteek. Een eyeopener voor mij was de sessie rond digitale marketing.  In het algemeen is het fijn om in een groep van gelijkgezinden te stappen die dezelfde bekommernissen delen. Uiteindelijk verrijk je niet alleen op professioneel vlak, maar ook sociaal. Een Plato-deelname wordt een ontspannend moment.”
 

In elk gesprek met een andere ondernemer komt er minstens één goed idee naar boven.

Wanneer is voor jou een Plato-traject geslaagd?

“Het succes van een Plato-traject is enerzijds afhankelijk van de meter en peter die er zelf de vonk instoppen en het vuur brandende houden. Anderzijds is het aan de groep om elkaar vertrouwen te winnen en een samenwerking te laten ontstaan. Pas wanneer het vertrouwen is, kunnen er dingen gedeeld worden die uiteindelijk de kern van het ondernemerschap weten te raken. Sommige groepen hebben niet veel tijd nodig om dat punt te bereiken, andere wel. Daar is tijd voor nodig, maar vooral het feit dat je je hiervoor openstelt.”
 

Welk gouden advies geef je graag zelf door aan andere ondernemers?

“Probeer zoveel mogelijk intellectuele inteelt te vermijden. Ga in gesprek met andere ondernemers. Elk gesprek levert wel iets op: een idee over je eigen idee, een andere invalshoek, en zelfs een klant.”
 

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato
Proximus
Dyls februari2024
imu - VZW - Maattwerk
imu - vzw - obd 1