Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Hoe kan mijn bedrijf zich beschermen tegen virussen?

Hoe kan mijn bedrijf zich beschermen tegen virussen?

  • 28/02/2020

De WHO publiceert een richtlijn voor bedrijven met enkele voorzorgsmaatregelen ter preventie van infectieziekten zoals het coronavirus en de seizoensgriep.

Coronavirus: zo vraag je de steunmaatregelen voor jouw bedrijf aan

Het aantal nieuwe besmettingen met coronavirus blijft toenemen. Om je onderneming zo optimaal mogelijk te laten draaien, kan je extra steunmaatregelen aanvragen bij de overheid. Hoe je dit aanvraagt vind je op deze webpagina met daarnaast een verzameling van veelvoorkomende vragen en de antwoorden erop. 

In januari heeft de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) de uitbraak van een nieuw coronavirus uitgeroepen als een 'wereldwijde noodsituatie op het gebied van volksgezonheid'. Dit wil zeggen dat het risico groot is dat de coronavirusziekte (COVID-19) zich naar andere landen verspreidt. 
Bedrijven en werkgevers moeten een rol spelen om de verspreiding van deze ziekte te stoppen. Er zijn enkele eenvoudige en goedkope voorzorgsmaatregelen ter preventie van virussen zoals het coronavirus en de seizoensgriep:

  • Zorg ervoor dat jouw werkplekken schoon en hygiënisch zijn. Zo moeten bureaus, tafel, toetsenborden, ... regelmatig schoongemaakt worden met desinfectiemiddel

  • Spoor iedereen aan de handen meermaals per dag met water en zeep te wassen. Je kan dit bijvoorbeeld doen door posters op te hangen
  • Voorzie papieren zakdoekjes voor wie een loopneus heeft of moet hoesten en niezen
  • Zorg ook dat deze tissues in een gesloten vuilbak kunnen weggegooid worden
  • Spoor personen met symptomen van luchtwegaandoeningen aan om thuis te werken

 
Voor het volledige advies van de WHO voor bedrijven, download hier 'Getting your workplace ready for COVID-19' (voorlopig alleen in het Engels)
 
Een belangrijke vraag? Je kan het CrisisCentrum van de Vlaamse Overheid (CCVO) bereiken op 02 217 0 112 of via ccvo@vlaanderen.be.
 
Meer informatie vind je ook op de federale website

Bron: VLAIO

Heeft u reeds problemen ondervonden door het coronavirus? Contacteer dan Isabelle Meulemeester

 

Proximus