Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Het Schaduwkabinet - Mobietrain

  • 01/02/2024

Guy Van Neck heeft een passie voor customer experience. Toen hij in een vorige job opmerkte dat mensen op de frontlinie van horeca en retail vaak niet over de basiskennis beschikken om hun job goed uit te oefenen, besloot hij om MobieTrain op te richten. Zijn softwareplatform gebruikt eenvoudige tools en heldere communicatie om werknemers op te leiden en zo een betere klantbeleving te creëren. “We noemen het ook wel een performance enablement platform.”

“Dat type werknemers heeft vaak weinig tijd, zit heel verspreid en wil het graag flexibel aanpakken. Daarom ontwikkelden we MobieTrain als mobile first app. Smartphones zijn het ideale medium om mensen op te leiden wanneer het hen schikt. Wat startte als microlearning en aangepaste cursussen, is intussen geëvolueerd naar communicatie, communities en AI chatbot-­assistentie. Door de nabijheid van de app komen de werknemers heel gemakkelijk tot de juiste informatie.” In 2021 en 2022 werd MobieTrain ook beloond voor hun werk met de HR Tech Company of the Year Award. “2023 was dan weer een speciaal jaar voor veel bedrijven, en ook voor ons was het een transitie­jaar. Toch was december onze beste salesmaand ooit, wat veel mooie perspectieven biedt voor 2024. Het is onze ambitie om Europees marktleider te worden.”

“Ook offline coaching, mensen helpen in de ‘echte wereld’, is belangrijk. We proberen software- en offline-ervaring zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen.”

Met de blik op de toekomst ziet Guy twee grote evoluties binnen digitalisering: “Langs de ene kant heb je de verhouding offline-online. Veel gebeurt digitaal, wat zaken als onboarding heel wat schaalbaarder maakt. Maar ook offline coaching, mensen helpen in de ‘echte wereld’, is belangrijk. We proberen software- en offline-ervaring zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen.” “De andere evolutie is natuurlijk welbekend: 2023 zag de brede doorbraak van AI in bijvoorbeeld ChatGPT. Die digitale (r)evolutie biedt enorm veel kansen. We zetten er dan ook op in om onze klanten leercontent te helpen creëren, maar ook om de gebruikers beter te trainen met bijvoorbeeld chatbots die feedback geven en cases voorstellen. AI optimaal benutten wordt voor veel bedrijven een grote uitdaging in 2024.”

Contactpersoon

Kristien Put

Coördinator Bedrijvig Limburg

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie