Skip to main content
  • Nieuws
  • Het Plato-pad van Jan Lootens (Lootens Line)

Het Plato-pad van Jan Lootens (Lootens Line)

  • 04/12/2017

In 2018 starten we weer interessante Plato-trajecten op. Plato is in Oost-Vlaanderen hét lerend netwerk bij uitstek voor kmo-bedrijfsleiders waarbij kennis en ervaringen onder begeleiding van Plato m/peters worden gedeeld met als doel de bedrijfsvoering te professionaliseren. We stellen graag het aanbod aan u voor op de eerstvolgende infosessie op 22 januari bij Lootens Line in Deinze (18.00 uur). Laat u door Jan Lootens, gastheer en Platonist in hart en nieren, overtuigen om zelf de stap te zetten!

Jan Lootens

 

Op 22 januari zijn we met Plato te gast bij de firma Lootens Line, gespecialiseerd in stalen schrijnwerk. Eigenaar Jan Lootens nam het bedrijf in 1996 over van zijn vader. “Na twee jaar gewerkt te hebben in Rusland, besloot ik om het familiebedrijf in metalen winkelinrichting verder te zetten en te heroriënteren in de richting van maximaal beglaasd stalen binnen- en buitenschrijnwerk”, vertelt Jan.

Van kleine kmo naar marktleider

Toen Jan van start ging bij Lootens Line waren zijn ambities anders dan waar het bedrijf nu staat. “Mijn doel was vooral om zelf in de productieomgeving te staan en met een vijftal medewerkers een kleine kmo te runnen”, licht Jan toe. “Na verloop van tijd werden we door diverse projecten groter en groter. Vandaag zijn we marktleider in onze niche en werken we met een 70-tal medewerkers. We zijn zowel in de private woningbouw als in de utilitaire sector actief. Intussen behoren o.a. het NATO-gebouw, de Boekentoren en de Stadshal in Gent tot onze uitzonderlijke referenties.”

Vriendengroep

Bij de uitbouw van Lootens Line kwam Plato op Jan zijn pad. “In 2004 heb ik op aanraden van Jens De Vos, toenmalig Plato-verantwoordelijke, beslist om te starten met mijn eerste Plato-traject. Intussen zijn we echte vrienden geworden en komen we nog op geregelde tijdstippen samen met een groot deel van de groep van toen. We hebben heel veel aan elkaar, ook op momenten als het even iets moeilijker gaat. Als enige aandeelhouder vind ik het een grote meerwaarde om op belangrijke sleutelmomenten te klankborden met collega-ondernemers.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Plato in belangrijke mate heeft bijgedragen aan de groei en professionalisering van Lootens Line. Eens je de juiste groep met gelijkgestemden vindt die ervoor willen gaan, biedt Plato zoveel voordelen voor een zeer beperkte investering.”

Bent u benieuwd hoe Plato kan bijdragen tot de groei van uw bedrijf? Kom dan op 22/01 naar onze infosessie bij Lootens Line en schrijf u in via deze link. Deelname is gratis. Tot dan!

Vraag het @ Voka

Eerstelijnsadvies voor uw bedrijf? Onze leden, partners en experts helpen u graag verder!

Stel uw vraag

Advertentie Festival van Vlaanderen