Skip to main content
Map
  • Nieuws
  • Frederick Flamée ervaart de meerwaarde van Plato: “Je netwerk kan een hefboom vormen”

Frederick Flamée ervaart de meerwaarde van Plato: “Je netwerk kan een hefboom vormen”

  • 17/02/2021

Frederick Flamée maakt de balans op na twee jaar Plato: “Nadat mijn vader en ook enkele klanten me wisten te overtuigen, zie ik nu zelf ook de meerwaarde van Plato in. Iedere sessie bezorgde me een ‘aha-moment’.”

Logo vlaio

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven? 

“Ik ben Frederick Flamée, accountant bij Flamée en Partners, het bedrijf dat mijn vader 31 jaar geleden heeft opgericht. Naast het beheren van klantendossiers ontferm ik me ook over zaken als marketing en sales, prospectenbeheer, de interne boekhouding en personeelszaken van het kantoor.”

“Mijn interesse voor fiscaliteit vormde steeds de grote leidraad voor de keuzes die ik maakte. Het is niet zo dat het altijd al mijn doel is geweest om in het bedrijf van mijn vader te starten. Ik koos mijn studies op basis van mijn interesses en zo is dat steeds verder gegroeid.”

Kijk niet alleen binnen je eigen sector of er opportuniteiten zijn, sta ook open voor opleidingen en netwerkmomenten die buiten je comfortzone liggen.

Wat is jouw ervaring met Plato? Waarom heb je beslist om deel te nemen? 

“Ik heb tot nu toe twee keer deelgenomen aan Plato. Eerst stapte ik in het Next Generation-traject waar ik omringd werd door andere ondernemers actief binnen een familiebedrijf. Het tweede traject, Algemeen Management kmo, was de logische volgende stap.” 

“Mijn vader maar ook enkele van onze klanten wisten me te overtuigen. Nu zie ik zelf in welke meerwaarde Plato geeft voor je professionele en persoonlijke groei. Ik heb geen enkele sessie bijgewoond waar ik achteraf minder positief op terugblikte. Ook de sessie over balans lezen - waarvan ik zelf had verwacht minder nieuwe zaken op te steken - gaf me interessante inzichten. En dat vooral door te luisteren naar vragen van anderen en ze te weerspiegelen op onze klanten. Nu weet ik waar de blinde vlekken zich bevinden en kunnen we hierop inspelen.”
 

Ondernemen is topsport, en je doet het niet alleen. Daarom zet Plato in op lerend netwerk. Hoe heeft dit jou geholpen? 

“Het heeft mij voornamelijk op professioneel vlak geholpen. Op basis van de verschillende Plato-bijeenkomsten heb ik ondervonden dat je moeilijker tot een oplossing komt als je er alleen voor staat. Als je jezelf omringt met andere ondernemers en je problemen kan delen in een groep, merk je op dat anderen dezelfde problemen voor jou vaak meegemaakt en opgelost hebben. Dat helpt je echt vooruit.” 

Wij zijn goed in wat we doen: accountancy en fiscaliteit. Van de rest hebben we minder kaas gegeten. Dan is het belangrijk om je goed te omringen.

Als ondernemer moet je soms ook in eigen boezem kijken. Heb je iets waardevols over jezelf ontdekt tijdens je deelname aan Plato?

“Vroeger was ik ervan overtuigd dat je enkel door hard te werken je doel kon bereiken. Nu heb ik zelf ervaren dat een krachtig netwerk een hefboom is. Je helpt mensen die op hun beurt jou ook weer verder helpen. Concreet heb ik hiervan het effect gezien toen we een probleem ervaarden met één van onze klanten. Door Plato kwam ik in contact met een goede advocaat. Ook Piet Perquy van Humanizer kwam door één van de sessies op ons pad. Ik was zo overtuigd van zijn uiteenzetting dat ik hem gecontacteerd heb voor onze marketing. Wij zijn goed in wat we doen: accountancy. Van de rest hebben we minder kaas gegeten. Dan is het belangrijk om je goed te omringen.”

Net als in een estafette kun je als ondernemers vergelijkbare situaties tegenkomen. Wat geef jij op jouw beurt mee aan collega-ondernemers?

“Kijk niet alleen binnen je eigen sector of er opportuniteiten zijn, sta ook open voor opleidingen en netwerkmomenten die buiten je comfortzone liggen. In eerste instantie denk je dat het niet relevant is, toch zal je ervan versteld staan hoe het je organisatie kan verderhelpen. Bij een opleiding over procesverwerkingen was ik de enige accountant tussen alle ingenieurs. Het heeft me meer inzicht doen krijgen en de processen in onze organisatie doen verbeteren. Ondertussen is dat misschien wel het stokpaardje binnen de firma: we werken heel gestructureerd en volgen alles goed op.”

Plato 30 jaar

 

Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers bestaat 30 jaar! 

Lees hier alle getuigenissen van ondernemers over hun Plato-ervaring 

#plato30jaar

Nieuws vanuit de Plato-communities

Dominic Bousard (Gold Meat)
Limburg
Nieuws

Artisanaal 'meats' innovatie

Voor deze rubriek trekken we deze maand richting Heusden-Zolder, waar Dominic Bousard sinds 2017 algemeen directeur is bij Gold Meat. Dit bedrijf, actief in de productie van artisanale kopproducten, werd in 1972 opgericht en in 1995 overgenomen door Dominics stiefvader. Hoe slaagt dit familiebedrijf erin om doorgedreven automatisering en technologische innovatie te combineren met ambacht en vakmanschap? En hoe zorgt het Voka-traject van Plato voor de nodige ondersteuning?

Plato Meter Marion Van Zon
Limburg
Nieuws

Een lerend netwerk voor ambitieuze opvolgers

Het Plato NextGen-traject van Voka – KvK Limburg biedt jonge ondernemers de mogelijkheid om hun bedrijfsvoering onder de loep te nemen. Op een interactieve manier worden kennis en ervaringen met elkaar gedeeld met de bedoeling om verder te groeien in hun rol als familiaal ondernemer. Ze worden hierin bijgestaan door een meter of peter die zelf hebben ervaren wat het is om de volgende generatie in het familiebedrijf te zijn.

Plato

 

Nood aan klankbord als ondernemer?

Dan ben je bij Plato - lerend netwerk voor groeiondernemers aan het juiste adres. Meld je aan voor kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling én netwerking.

Ontdek Plato