Skip to main content
  • Nieuws
  • Fibricheck wint Limburgse Innovatie-award

Fibricheck wint Limburgse Innovatie-award

  • 22/11/2018

Onlangs zette Voka – Kamer van Koophandel Limburg de meest innovatieve bedrijven van de provincie in de kijker. De jury koos drie laureaten die schitterden in hun categorie: ABN Cleanroom Technology, Fibricheck en Isola Belgium. De winnaar van de Limburgse Innovatie-award 2018 werd uiteindelijk Fibricheck na een stemronde in het publiek. “Deze wedstrijd leert ons dat er veel innovatief potentieel zit in onze Limburgse ondernemingen. Met ons SALVO-actieplan moeten we dat blijven aanmoedigen”, zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

zigzag 2028 limburgse innovatieaward
Vlnr. Cathérine Dreesen (directeur internationalisatie en innovatie, Voka – KvK Limburg), Jo Nelissen (ABN Cleanroom Technology), Bieke Van Gorp (Fibricheck), Herman Reynders (gouverneur), Kim Strauven en Bjorn Verhoeven (Isola Belgium) en Hendrik Essers (vicevoorzitter, Voka – KvK Limburg)

Bekijk hier de foto's van ZigZag naar 2028

Een jury onder het voorzitterschap van Limburgs gouverneur Herman Reynders selecteerde drie laureaten die iedere in hun categorie het sterkst scoorden. Zij waren meteen ook genomineerd voor de Limburgse Innovatie-award.

In de categorie ‘Limburgse product-/ diensten innovatie’ was Isola Belgium de sterkste. Uit het verslag van de jury: “In een traditionele sector als de bouw is het niet vanzelfsprekend, maar Isola is er dankzij hun innovatiecultuur in geslaagd om een totaalpakket voor te stellen met unieke producten, diensten en bijhorende investeringen en tewerkstelling.”

Daarnaast was er ook een categorie ‘Limburgse procesinnovatie/industrie 4.0’. Hier onderscheidde ABN Cleanroom Technology zich van de rest. De jury oordeelde: “Strategische samenwerkingen en innovatieve processen zorgen ervoor dat deze onderneming als pionier andere dienstverleningsmodellen gebruikt om een complex hoogtechnologisch product op een toegankelijke manier aan te bieden.“

De derde categorie zette de/het ‘Meest beloftevolle Limburgse gamechanger/ innovatief businessmodel 2018’ in de kijker. Dat werd de startup Fibricheck. “Een unieke app, waarmee ze de Amerikaanse FDA wisten te overtuigen en klaar zijn om door te breken als innovatieve trendsetter die de gezondheidssector drastisch zou kunnen veranderen”, argumenteerde de jury.

Grote winnaar

Het publiek van Zigzag 2028, dat voornamelijk bestond uit innovatie-professionals, mocht tot slot één winnaar kiezen uit de drie laureaten. Dat werd Fibricheck. De Hasseltse startup volgt daarmee Arkite op, de Genkse onderneming die vorig jaar de Innovatie Award won.

“Onze provincie mag trots zijn op haar innovatieve bedrijven, want we hebben meer dan 40 sterke dossiers binnen gekregen. Er is met andere woorden behoorlijk wat potentieel in Limburg. Fibricheck is zeker en vast een verdiende winnaar”, vertelt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka – KvK Limburg.

“In het kader van SALVO, Strategisch Actieplan Limburg tot de Vierde Orde, grijpen we met deze Innovatie Award ook de kans om iedereen te motiveren en te  inspireren om met innovatie het verschil te maken. Onze laatste Toekomstindicator maakte duidelijk dat de indicator innovatie in onze provincie een sterke terugval kende in 2017. Niet helemaal onlogisch na het recordjaar 2016, maar we moeten blijven pleiten voor innovatie”, besluit hij.

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo