Skip to main content
  • Nieuws
  • In de spotlights: Dieter Lembrechts - Stuurlid Jong Voka

In de spotlights: Dieter Lembrechts - Stuurlid Jong Voka

  • 06/07/2018

Tijdens de zomermaanden plaatsen we de stuurleden van Jong Voka in de spotlights. Wie zijn ze, wat doen ze en met welke ambitie? We geven het woord aan Dieter Lembrechts, voorzitter van Jong Voka. 

Dieter Lembrechts - zaakvoerder DL Medical

DL Medical werd in 2011 opgericht door Dieter Lembrechts en is gevestigd in Waregem. Op dit moment zijn er 8 mensen tewerkgesteld. DL Medical spitst zicht toe op de verkoop, het herstel en het onderhoud van chirurgisch, laparoscopisch, endoscopisch en echografisch materiaal. Dit worden ook wel ‘medical devices’ genoemd. Met deze activiteiten richt het bedrijf zich vooral op de branche van de ziekenhuizen.

Dieter Lembrechts - Jong Voka Voorzitter

Wat is uw ambitie als lid van de stuurgroep?

“Enerzijds wil ik als voorzitter meer structuur brengen in onze werking. Daarnaast is het mijn bedoeling om de leden van de stuurgroep te stimuleren om extra inbreng te leveren van even kwalitatief niveau als ze in het verleden gedaan hebben.

Als voorzitter wil ik ook blijven inzetten op het organiseren van leuke activiteiten. We gaan op zoek naar toffe locaties en boeiende sprekers. Ik streef er naar om onze leden een variërend, origineel en innovatief aanbod te garanderen. En dit niet alleen voor onze grote events, maar ook voor de kleinschalige activiteiten.

Daarnaast ambieer ik een vloeiende en transparante communicatie ten opzichte van ons netwerk. Ik wil tevens een schakel vormen om potentiële partnerships tussen bedrijven te boosten. Onze regio bruist van de succesvolle jonge ondernemers en partnerships kunnen hierbij veel deuren openen."

Wie heeft u aangezet om in de stuurgroep te stappen?

“In het verleden was ik zelf veel aanwezig tijdens de events van Jong Voka. Het leek me een enthousiaste bende waarmee ik echt goed overweg kon. Ik kan me perfect vinden in de werking van Jong Voka en daarom ondersteun ik die ook met volle overtuiging. Het bestuur zelf heeft er uiteraard voor gezorgd dat ik de stap uiteindelijk heb gezet. En door die stap ben ik in contact gebracht met zowel ambitieuze als aangename mensen."

Wat heeft voor u de doorslag gegeven om lid te worden van de stuurgroep?

“Uiteraard speelt de enthousiaste bende voor mij een zeer belangrijke rol. De vaststelling dat de stuurgroep weinig stuurleden bevatte die de onderneming zelf uit de grond stampten, was voor mij doorslaggevend. Op deze manier zorgen we ervoor dat er voldoende variëteit is binnen de stuurgroep. Persoonlijk zou ik dit als lid van Jong Voka wel als positief ervaren."

Hoe zou u mensen overtuigen om deel te nemen aan activiteiten van Jong Voka?

Ik zou hen aanraden om eens naar een activiteit te komen. De kans dat we ze opnieuw mogen verwelkomen tijdens een ander event is zeer reëel. Althans is dit een bevinding die we constateren bij deelname van nieuwe leden.

Uiteraard is er ook nog ons ‘breed netwerk’ zelf. Als ik mezelf even als voorbeeld mag gebruiken… Een netwerk moet bij Jong Voka als ‘breed’ aanzien worden en niet alleen gericht op business. Indien ik een netwerk wil waarin ik mijn potentiële klanten (chirurgen, dokters, …) ontmoet dan heb ik bij Jong Voka weinig vangst. Het netwerk moet veel breder gezien worden dan dat. Het blijft toch zeker een opportuniteit.

Een tweede reden waarom Jong Voka voor iedere jonge ondernemer een opportuniteit is, is de inhoud van onze activiteiten. We voorzien telkens een inhoudelijk luik met gescreende sprekers en eventueel een bijkomend panelgesprek. We kiezen er ook bewust voor om het inhoudelijk ‘beknopt’ te houden. Waarom? Na een lange werkdag steken we graag iets op, maar dit hoeft niet ‘te zwaar’ te zijn. Dit inhoudelijk luik gaat meestal gepaard met een bedrijfsbezoek. Het is altijd leuk om eens een kijkje achter de schermen te nemen bij je collega-ondernemers / vrienden.

Last but not least geef ik graag mee dat er een ongedwongen sfeer in de lucht hangt tijdens de events. We bevinden ons nochtans steeds in een zaken gerichte omgeving. Er wordt over de sectoren heen bijgepraat op een losse manier.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag

Hulp nodig?

IMU - vzw Remant
IMU - vzw - OBD
IMU - vzw - Altez