Skip to main content
  • Nieuws
  • Connecting and inspiring entrepreneurial minds

Connecting and inspiring entrepreneurial minds

  • 19/12/2018

Young Voka Metropolitan (YVM), de jongerenwerking van Voka Metropolitan, bestaat vijf jaar. In een gesprek met voorzitster Sunita Van Heers (3E) en ondervoorzitter Thomas Cherlet (CT Consulting) kijken we terug op de voorbije jaren en vooruit naar de toekomstplannen van YVM.

Tekst: Charlotte Max

Thomas

Thomas, jij bent onlangs verkozen tot ondervoorzitter. Waarom wil je je inzetten voor YVM?
“Ik ben zelf altijd ondernemend geweest doordat anderen mij hebben geïnspireerd. Dat vond ik terug bij Young Voka Metropolitan toen ik lid werd. Het is mijn missie om die passie, inspiratie en energie over te brengen aan onze huidige en toekomstige leden. Dat wil ik graag doen samen met ons gepassioneerd YVM-team.”

 

Sunita

Sunita, jij hebt de eerste vijf jaren van YVM van dichtbij meegemaakt. Hoe is dat verlopen? Wat waren de grootste uitdagingen?
“Toen ik ben gestart, bestond de werking nog niet. Daarom ging het vooral over ‘Wie zijn we?’, ‘Wat willen we doen?’ en ‘Wat kunnen wij bieden aan onze leden?’. Eén van de uitdagingen was de taal, want Nederlands in Brussel is niet evident. Gelukkig konden we meteen starten met een harde kern van geëngageerde mensen. In eerste instantie hebben we vooral bedrijfsbezoeken georganiseerd, zoals bij Brussels Airport Company. Daarna zijn we ons meer gaan richten op de jonge ondernemers met onze YVM XChange-sessies. Tijdens die evenementen organiseren we een dialoog tussen een gevestigde ondernemer en startende ondernemers om zo ideeën, maar ook faal- en succesverhalen uit te wisselen. Dankzij die XChanges hebben we een divers publiek kunnen aantrekken.”

Waar staan jullie nu? Waarop zijn jullie het meest fier?
Sunita: “We merken dat we nu kunnen rekenen op een vaste harde kern en een heel divers publiek. We bereiken jonge starters, scale-ups en high potentials van nationale en internationale bedrijven. Bovendien willen we meer zijn dan enkel een netwerkorganisatie. Daarom organiseren we bijvoorbeeld rondetafelgesprekken en debatten, zodat onze leden kunnen aangeven wat ze positief vinden aan Brussel, maar ook wat nog beter kan. Ik ben er fier op dat we erin slagen om tijdens onze events een goede mix te bieden van content (bedrijfsbezoeken, politiek, cultuur…) en een informele setting waarin gelijkgestemden comforta- bel kunnen netwerken.”

Waar willen jullie de komende 5 jaar vooral aan werken?
Thomas: “Ik wil vooral stap voor stap onze events verder uitbouwen om zo onze visie te realiseren, aangepast aan de noden en actuele thema’s van onze leden. Wij geloven enorm in de kwaliteit en diversiteit van onze events. We willen blijven inspireren en innoveren zodat we met YVM onze stempel kunnen blijven drukken in Brussel.”

En wat is jullie ultieme toekomst- droom voor YVM?
Thomas: “Mijn droom is om van YVM het inspirerende netwerkingsplatform bij uitstek te maken voor jonge ondernemenden en ondernemers in Brussel.”

Sunita: “Ik sluit me daarbij aan. En bovendien wil ik onze leden ook de kans geven om hun stem te laten horen, zowel bij beleidsmakers als bij oudere generaties. Zo kunnen we samen Brussel mee vorm geven om een betere plek te creëren om te werken én te leven.”

Het bestuur van YVM bestaat uit: 

Sunita Van Heers (3E), Thomas Cherlet (CT Consulting), Hans De Blauwe (Bruxistenz), Maarten Franssens (Sum Project), Arno Roose (Bebotics), Stijn Schalck (BOFIDI).

Meer info of lid worden van Young Voka Metropolitan? Bezoek dan onze website!
 

Dit artikel verscheen in het magazine Ondernemers in de Brusselse Metropool, editie december 2018.