Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Arkai, HistWear en SomeThin zijn dé Studentenondernemingen van het Jaar

Arkai, HistWear en SomeThin zijn dé Studentenondernemingen van het Jaar

  • 24/05/2023

Waver, België - Op zaterdag 13 mei 2023 werden in het populaire pretpark Walibi Waver de prijzen uitgereikt voor de meest veelbelovende jonge ondernemers van het jaar tijdens het Next Gen Fest, georganiseerd door Vlajo. Het evenement trok maar liefst 2000 leerlingen, studenten, leerkrachten en bedrijfspartners, die getuige waren van een spectaculaire slotshow gepresenteerd door de bekende broers 'Average Rob' en 'Arno The Kid'.

Voka stond mee aan de oprichting van Vlajo en werkte mee aan dit event als partner.

 

Vlajo, een organisatie die jong ondernemerschap stimuleert, erkende de meest ondernemende kleuterklas en basisschoolklas, de Mini-onderneming van het Jaar in het secundair onderwijs, evenals het 'Small Business Project' van het Jaar en de winnaar van de ideeënwedstrijd 'Start Academy' in het hoger onderwijs. Het podium was gevuld met jonge ondernemers die indrukwekkende ideeën presenteerden en een sterke ambitie toonden om de wereld te verbeteren.

Vlajo Next Gen Fest vormt het hoogtepunt van een boeiend leertraject dat jongeren in heel Vlaanderen stimuleert om hun ondernemersvaardigheden, zoals probleemoplossing en creativiteit, maximaal te ontwikkelen. Tegelijkertijd biedt het evenement hen de mogelijkheid om te proeven van ondernemerschap, met speciale aandacht voor de complexe uitdagingen van vandaag.

Winnaars

Start Academy 2023 (hoger onderwijs)

Arkai (UHasselt) - duurzame meegroei-bh voor tieners

Small Business Project van het Jaar (hoger onderwijs)

SomeThin (Hogeschool PXL Hasselt) - herbruikbare placemats en onderzetters van flinterdun natuursteen.

Dé Mini-onderneming van het Jaar '23 (secundair onderwijs)

HistWear (Sint-Pieterscollege Leuven) - geupcyclede tassen en accessoires van afgedankte banner

 

Juryleden

Verscheidene experts van Voka namen deel aan het evenement als juryleden, waarbij ze hun waardevolle expertise inbrachten om de jonge ondernemers te beoordelen. Als het grootste Vlaamse ondernemersnetwerk zet Voka zich actief in om het ondernemerschap te bevorderen en jong talent te ondersteunen. De Voka-juryleden waren onder de indruk van het niveau van creativiteit, innovatie en vastberadenheid dat ze hebben waargenomen bij de deelnemers. Ze waren verheugd om te zien hoe deze jonge ondernemers met gedurfde ideeën de wereld willen veranderen en een positieve impact willen creëren.

Een nieuwe generatie startups komt eraan. Dat geeft een combinatie van opwinding en gemoedsrust.

Peter Coenen, directeur van Vlajo

Ondernemerspotentieel

Het Vlajo Next Gen Fest is een waardevol platform dat jonge mensen in staat stelt om hun ondernemerspotentieel te ontdekken en te benutten. Het stimuleert hen om uitdagingen aan te gaan en oplossingen te bedenken die verder gaan dan de traditionele grenzen. Door hen te betrekken bij een boeiend leertraject, worden deze jonge ondernemers aangemoedigd om hun vaardigheden op het gebied van probleemoplossing, teamwork en leiderschap verder te ontwikkelen. Vlajo Next Gen Fest speelt een cruciale rol in het inspireren van de volgende generatie ondernemers in Vlaanderen.

Met de nadruk op ondernemerschap in het onderwijs legt Vlajo de basis voor de toekomstige economische groei van Vlaanderen. Door jongeren al vroeg vertrouwd te maken met ondernemende vaardigheden, kunnen ze een sterke basis leggen voor hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Voka is verheugd om partner te zijn van Vlajo en deze jonge ondernemers te ondersteunen bij hun reis naar succes. Door middel van evenementen zoals het Next Gen Fest moedigen we jongeren aan om hun dromen na te jagen en bij te dragen aan een welvarend ondernemersklimaat in Vlaanderen.

Met het succes van het Next Gen Fest in Walibi Waver heeft Vlajo opnieuw aangetoond dat jonge ondernemerschap springlevend is in Vlaanderen. Het is een bemoedigend teken voor de toekomst van onze economie, waarbij innovatie en ondernemerschap centraal staan. Voka feliciteert alle deelnemers en winnaars van het evenement en moedigt hen aan om door te gaan op hun ondernemerspad, wetende dat ze kunnen rekenen op de steun van het Vlaamse ondernemersnetwerk.

imu - vzw - Altez