Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • 700 ondernemers verzamelen in Waasland op uitverkocht Eindejaarsfeest

700 ondernemers verzamelen in Waasland op uitverkocht Eindejaarsfeest

  • 15/12/2023

Gerald Van Pollaert (Quatra) ontvangt award voor succesvolle carrière

In een uitverkocht ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas namen donderdag een kleine zevenhonderd ondernemers en prominenten op het Eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland een sfeervolle aanloop richting eindejaarsperiode. Naar jaarlijkse traditie vormde de uitreiking van de Lifetime Achievement Award aan een uitzonderlijk verdienstelijke Waaslander het hoogtepunt van de avond. Dit jaar mocht Gerald Van Pollaert van frituuroliespecialist Quatra de award in ontvangst nemen voor zijn succesvol parcours als ondernemer.

Met haar Lifetime Achievement Award bekroont de Antwerps-Wase Kamer jaarlijks een ondernemer die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de uitstraling of de economische ontwikkeling van het Waasland. De keuze viel dit keer op Gerald Van Pollaert, medezaakvoerder van het Lokerse familiebedrijf Quatra.

​‘Als ondernemer heeft hij in de jongste decennia een indrukwekkend trackrecord opgebouwd’, zegt Philippe Heyvaert, secretaris-generaal van de Kamer Antwerpen-Waasland. ‘Tot 2004 runde hij mee Van Pollaert Gebroeders; een handel in varkens die zijn vader en twee nonkels hadden opgestart. Die bouwde hij samen met een neef uit tot een vetsmelterij, die hij verkocht om aan een volgend succesvol hoofdstuk te beginnen. En dat is het huidige Quatra.’

Vandaag is dit familiebedrijf een toonaangevende Europese speler op het vlak van inzameling en verwerking van frituurvetten en -oliën. Verspreid over tien Europese landen telt Quatra 650 medewerkers en bedient het met een 300-tal vrachtwagens meer dan 130.000 klanten, van frituren en restaurants over cateringbedrijven en fastfoodketens tot grote voedingsproducenten. Maar ook het frituurvet van containerparken komt Quatra’s richting uit, net als dat van de inzamelboxen bij supermarkten. Alle ingezamelde oliën en vetten worden in eigen verwerkingssites in Lokeren, Amsterdam, Montpellier en Bilbao gerecycleerd tot grondstof voor biobrandstoffen, zoals biodiesel of biokerosine voor de luchtvaart. Met Q-Tec en Q-Developments heeft Quatra ook twee joint ventures opgezet die onder meer opslagtanks en voertuigen bouwen om de inzameling van oliën en vetten zo vlot mogelijk te doen verlopen.

‘Op vlak van innovatie heeft Quatra al bijzonder knappe zaken gerealiseerd. Zijn belangrijke rol in de productie van biokerosine rijmt ook helemaal met ons Routeplan, dat onze Antwerps-Wase regio positioneert als een stuwmotor in de transitie naar duurzamere energie. De Lifetime Achievement Award is dus meer dan verdiend voor Gerald Van Pollaert’, aldus Filip De Clercq, regiovoorzitter Waasland.

‘Ik waardeer het enorm dat Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland deze award aan me wil uitreiken. Het is een mooie erkenning van mijn loopbaan als ondernemer’, reageert de laureaat. ‘Quatra is maar kunnen uitgroeien tot het huidige bedrijf dankzij de sterke ploeg die we in huis hebben. Intussen heb ik het familiebedrijf volledig overgedragen aan mijn twee zonen. Ook dat geeft me veel voldoening, want het geeft zekerheid over de verdere uitbouw.’

Zitten de foto's verstopt? Meld je aan of maak een profiel aan op onze website om de foto's te bekijken.

AW_Welt_6stappenplan