Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Regiowerking Leuven: Mobiliteit in en rondom Leuven

Regiowerking Leuven: Mobiliteit in en rondom Leuven

Waar staan we op vlak van mobiliteit in en rond Leuven? Wat is het beleid van de stad? Wat zijn de strategische werven in de regio en hoe zit het nu met dat station in Haasrode? Wat mogen we verwachten van deelsystemen, elektro-mobiliteit (met bijhorende laadinfrastructuur) en slimme stadsdistributie? Op deze en nog meer vragen krijg je een antwoord tijdens dit info- en netwerkevent.

Programma

  • 18u30 Onthaal
  • 19u00 Welkomstwoord door Peter Lamens (bestuurslid Voka regiowerking Leuven) en toelichting over de historiek en toekomst van de Vitalac-site in Herent.
  • 19u10 Mobiliteit in en rondom Leuven door Tim Asperges, expert-adviseur mobiliteit Stad Leuven.
  • 19u50 Vragenronde
  • 20u00 Netwerking met hapje en drankje en mogelijkheid tot verdere verdieping van de aangekaarte thema’s aan thematafels met o.a. Stad Leuven, Agentschap Wegen en verkeer, Voka mobiliteitsmanager Wim Pannecoucke en mobiliteitsspelers.
  • 22u30 Einde

Oproep

Ben je een Leuvens bedrijf actief in mobiliteit? Schrijf je dan zeker in om je zichtbaar te maken als Leuvense speler. 

Tijdens dit info- en netwerkevent van de regiowerking Groot-Leuven ga je samen met andere ondernemers uit de regio op zoek naar antwoorden op prangende mobiliteitsvragen. Zo bekijk je de mobiliteit in en rondom Leuven en leer je de visie en het beleid van Stad Leuven kennen. Voorts lichten we ook de strategische werven toe die bij die visie aansluiten. Ook het Regionet en het station van Haasrode komen hier aan bod.

Daarnaast ga je in op algemene mobiliteitsvraagstukken zoals het potentieel van deelsystemen als oplossing voor de last mile, waar we staan op vlak van elektro-mobiliteit en laadinfrastructuur, hoe mobiliteit in een smart city plaatsvindt en wat slimme stadsdistributie inhoudt.

Bereikbaarheid

De Vitalac-site is vlot bereikbaar met openbaar vervoer. Op 10 minuten stappen ligt het treinstation van Veltem. Met de bus geraak je er vanuit Leuven met bussen 352 of 652. De halte Veltem-Beisem Papenstraat ligt vlak naast de ingang van de site. Fietsers kunnen hun fiets vlak voor de ingang van de site stallen.

Contactpersoon

Wim Pannecoucke

Adviseur Belangenbehartiging regio West-Brabant - Werkvennootschap, Deskundige Mobiliteit

Adres

Vitalac site
Pastorijstraat 2
3020 Veltem

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: € 45
  • Niet-leden: € 75

Prijzen excl. 21% btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Proximus