Skip to main content
  • Duurzaamheidsverslaggeving

Duurzaamheidsverslaggeving

Steeds vaker publiceren bedrijven een duurzaamheidsverslag naast hun traditionele jaarverslag. Grote multinationals waren er al langer mee bezig, maar stilaan beginnen ook meer kmo's te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. En terecht: een duurzaamheidsverslag is een ideaal instrument om verwezenlijkingen te communiceren, ambities te formuleren en de balans op te maken. Dat is immers niet alleen interessant voor uw organisatie, maar ook voor uw medewerkers en stakeholders.

Maar er komen ook verschillende uitdagingen kijken bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Ook als je al ervaring hebt met een jaarverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en ontdekt de waarde die het kan opleveren voor jouw organisatie.

Programma
Tijdens dit lab krijgt u verschillende tools aangereikt om meteen aan de start te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.
Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Jouw trainers
Katelijne Norga en Liesbeth Voets -  Pantarein Publishing  
Katelijne Norga, bio-ingenieur van opleiding, heeft jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie en richtte Pantarein Publishing op, het enige contentbureau in Vlaanderen met een exclusieve focus op duurzaamheid. Daarnaast is Katelijne actief als hoofdredacteur van Susanova, een mediaplatform van Pantarein Publishing met alle relevante updates en nieuwsberichten rond duurzaam ondernemen en duurzame technologische toepassingen.
Met eveneens een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen en heel wat jaren ervaring, neemt Liesbeth Voets als content expert de leiding binnen Pantarein Publishing in het verzorgen van duurzaamheidsverslaggeving en -communicatie.

 pantarein

Meer info?

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke Duurzaam ondernemen

Full bio of Melissa Dubois

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Adres

Voka KvK Mechelen-Kempen
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW
Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Plan je bezoek in ons Experience Center!
Ontdek onze vacatures!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx