Skip to main content
Duurzaamheidsverslaggeving

Duurzaamheidsverslaggeving

Steeds vaker publiceren bedrijven een duurzaamheidsverslag naast hun traditionele jaarverslag. Grote multinationals waren er al langer mee bezig, maar stilaan beginnen ook meer kmo's te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. En terecht: een duurzaamheidsverslag is een ideaal instrument om verwezenlijkingen te communiceren, ambities te formuleren en de balans op te maken. Dat is immers niet alleen interessant voor uw organisatie, maar ook voor uw medewerkers en stakeholders.

Maar er komen ook verschillende uitdagingen kijken bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Ook als je al ervaring hebt met een jaarverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en ontdekt de waarde die het kan opleveren voor jouw organisatie.

Programma
Tijdens dit lab krijgt u verschillende tools aangereikt om meteen aan de start te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.
Volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Internationale rapporteringskaders
  • Rapporteringsprincipes
  • Stappenplan
  • Voorbeelden
  • Take home messages

Jouw trainers
Katelijne Norga en Liesbeth Voets -  Pantarein Publishing  
Katelijne Norga, bio-ingenieur van opleiding, heeft jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie en richtte Pantarein Publishing op, het enige contentbureau in Vlaanderen met een exclusieve focus op duurzaamheid. Daarnaast is Katelijne actief als hoofdredacteur van Susanova, een mediaplatform van Pantarein Publishing met alle relevante updates en nieuwsberichten rond duurzaam ondernemen en duurzame technologische toepassingen.
Met eveneens een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen en heel wat jaren ervaring, neemt Liesbeth Voets als content expert de leiding binnen Pantarein Publishing in het verzorgen van duurzaamheidsverslaggeving en -communicatie.

 pantarein

Contactpersonen

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke internationaal ondernemen & duurzaam ondernemen

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Adres

Voka KvK Mechelen-Kempen
Onze-Lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: T.e.m. 3/9 betaal je als Voka-lid slechts €162.

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 3 september is het projectbedrag als lid van Voka € 162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

Van Dessel Insurance
Ontdek onze 4-daagse boost your business bootcamp!
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl