Skip to main content
  • Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Meet de CO2-voetafdruk van jouw bedrijf

Weet jij hoeveel CO2 jouw bedrijf uitstoot? Het kan nochtans helpen om efficiënter aan de slag te gaan én financieel te besparen. Maar hoe pak je dataan?
Deze workshop helpt je om zelf je CO2-voetafdruk te leren berekenen en een actieplan op te stellen voor de reductie ervan.

Duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Deze workshop helpt je om met behulp van een expert zelf de CO²-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Dinsdag 09/11/2021: gezamenlijke opleidingsessie (van 9.00u tot 14.00u)

De workshop begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de CO2-voetafdruk precies inhouden. Verder krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie beschik je over een vereenvoudigde rekentool waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Woensdag : 19/01/2022 individuele terugkomsessie (ntb)

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de CO2-voetafdruk te reduceren. Een uur persoonlijke begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

Jouw expert

dirkvdb

  • Dirk Van den Broecke - Adviesbureau DVdb

Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft Dirk ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.

 

kmoportefeuille

Meer info?

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke Duurzaam ondernemen

Full bio of Melissa Dubois

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Full bio of Guido Evens

Adres

Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (kantoor Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€500 Excl. BTW
Niet-leden:
€675 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Ontdek onze vacatures!
De nieuwe Kia EV6 nu bij Kia Vermant
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx