Skip to main content
 • Home
 • LON Midden - 7in1 event: circulaire economie, zuurstof voor innovatie
7 in 1 event logo

LON Midden - 7in1 event: circulaire economie, zuurstof voor innovatie

Het bestuur van LON Kempen Midden, één van de negen Lokale OndernemersNetwerken van Voka - Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen, nodigt jou, in samenwerking met de ‘Kempen Insect cluster’, van harte uit op het 9e inspirerende 7in1 Event op 25 oktober 2018. 

7 in 1 Event

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn te gast bij Millibeter op de OMC-Campus bij Signify (Philips Lighting) in Turnhout. Johan Jacobs, oprichter en flymaster van Millibeter, heeft er zich begin 2018 gevestigd. Hij kweekt er de zwarte wapenvlieg en onderzoekt er het potentieel van de larven om organisch afval te verwerken of als bron van grondstoffen zoals eiwitten, lipiden en chitine. Nu is hij klaar voor de commerciële exploitatie: 40 ton afval per dag omzetten in 4 ton grondstoffen.

Samen met Voka - KvK Mechelen-Kempen bouwt Johan Jacobs aan de Kempen Insect Cluster, dat tot doel heeft projecten en samenwerkingsverbanden rond waardecreatie met insecten op te zetten, dit met steun van het Europese Efro-fonds. Filip Dings, auteur van het boek ‘Zuurstof voor het leven’ en Jan Kriekels, auteur van het boek ‘Innovate or Die’, vervolledigen het programma. We sluiten dit inspirerend event af met een te gek innovatief circulair diner verzorgd door njam! TV Chef Nicolas Nuyens. Hij deed o.m. ervaring op bij Gordon Ramsay, het Hof van Cleve en Le Grand Véfour.

Benieuwd naar de sprekers en hun verhaal?

Klik even verder op hun naam en maak kennis met de sprekers en de Chef via een filmpje!

Programma

 • 18.00 – 18.30 u.: Onthaal met een hapje en een tapje
 • 18.30 – 23.00 u.: 7in1Event
  • Koen Van den Brande, voorzitter van LON Kempen Midden, heet ons welkom: Zuurstof voor ondernemen: te gek innovatief circulair
  • Filip Dings, bedrijfsleider Schevenels Project Interiors, auteur van het boek ‘Zuurstof voor het leven’: leer, creëer, deel
  • Jan Kriekels, CEO Jaga, auteur van het boek ‘Innovate or die’, toont ons het pad naar een duurzame toekomst: Respect Nature, Awake the Artist, Dream a Future, Create Emotion, Build Bridges
  • Johan Jacobs, oprichter en flymaster van Millibeter: Co-innovatie voor een nieuwe waardeketen: Let’s make the future fly!
  • Bezoek aan de kweek- en pilootinstallatie van Millibeter
  • Netwerkmoment met een te gek innovatief circulair diner van njam! TV Chef Nicolas Nuyens
 • Elke deelnemer ontvangt op het einde van de avond een exemplaar van het boek 'Zuurstof voor het leven' van Filip Dings (https://zuurstofvoorhetleven.be/het-boek/). Wij hopen je blijvend te inspireren, voor het leven!
   

Meer informatie

Contacteer Guido Evens via guido.evens@voka.be of 014 56 30 30.

In samenwerking met

7 in 1 Event logoKempen insect valley cluster logoLon Kempen MiddenProvincie Antwerpen

Adres

Millibeter en Open Manufacturing Campus Turnhout
Slachthuisstraat 120/6
2300 Turnhout

Wanneer

Prijs

Voka-leden: € 70,-
Niet-leden: € 105,-

Prijzen zijn exclusief btw.
Inschrijven is verplicht.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Annuleren van een inschrijving kan enkel elektronisch via ine.vanheeswijk@voka.be tot 3 werkdagen voor aanvang van het event. Nadien blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.De Kamer behoudt het recht de spreker(s) te wijzigen en/of een activiteit te annuleren mits voorafgaande verwittiging. Het volledige inschrijvingsgeld wordt dan teruggestort. Deelnemers hebben in dit geval geen recht op schadevergoeding. Bij inschrijving ga je ermee akkoord dat Voka - KvK Mechelen-Kempen foto's waarop je eventueel bent afgebeeld, vrij mag aanwenden voor commercieel gebruik.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
& Robin
Deloitte Private
PFL logo
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse