Bij Hello uit Turnhout draait alles rond slimme communicatie. Het jonge bedrijf – dat dit jaar de vijfde verjaardag viert – combineert de expertise van een telecomprovider met diepgaande kennis van Microsoft 365. Het biedt organisaties en bedrijven zo moderne oplossingen voor telefonie, samenwerking en hybride vergaderen. Een concept dat duidelijk naar meer smaakt, waardoor Hello intussen al grote namen zoals Studio 100, Tec 7, Renotec en B&R Bouwgroep tot zijn klanten mag rekenen. Om de snelle groei in goede banen te leiden nam zaakvoerder Koen Van Loon onlangs deel aan het Accelero-traject van Voka Mechelen-Kempen.
1. Hoe zag Hello het levenslicht?
“Eind 2020 besloten mijn vennoot Peter Batenbrug en ik dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in ons professionele leven. We hebben allebei een lange loopbaan in de IT-sector. Peter werkte jarenlang in de datacenterwereld, ikzelf had vooral ervaring met Microsoft 365 en digitale werkplekken. Als buren met gedeelde ambities ontstond in volle coronaperiode het idee om onze krachten zakelijk te bundelen. Na een reeks brainstormsessies en grondige voorbereiding hebben we de sprong gewaagd en is Hello geboren.”
2. Wat is het businessmodel van Hello?
“Hello wil bedrijven en organisaties zo slim mogelijk laten communiceren. We willen mensen samenbrengen en beter leren samenwerken. Met onze slimme communicatie ondersteunen we bedrijven in de transitie naar een nieuwe manier van werken. Dit doen we met een sterke focus op telefonie via Microsoft Teams, hybride vergaderoplossingen en Microsoft 365 consultancy. Ons doel is gebruikers een moderne werkomgeving aan te bieden op kantoor, in de vergaderzaal, thuis en onderweg.”

3. Hoe maken jullie het verschil?
“We zijn geen klassieke IT-dienstverlener of louter een telecomprovider. Met Hello combineren we het beste van beide werelden. Omdat we zelf telecomoperator zijn én Microsoftexpertise in huis hebben, bieden we een unieke totaaloplossing. We zijn hiervoor niet afhankelijk van een telecomprovider of andere IT-partners. Voor de klant betekent dat: één aanspreekpunt, snellere reacties, meer flexibiliteit en minder kopzorgen. Onze focus ligt op het productiviteitsluik van Microsoft 365, een domein waar veel bedrijven nog niet het volle potentieel uithalen en heel wat kansen laten liggen. Met die aanpak maken we echt het verschil!”
4. Wat betekent het Accelero-traject voor jou?
“Het Accelero-traject heeft ons als bedrijf op verschillende domeinen meer inzicht en daardoor een boost gegeven. Het traject was een enorme katalysator voor onze groei. Doordat je met gelijkgestemde ondernemers een jaar lang dit traject aangaat, is het van elkaar leren een belangrijk aspect. Je herkent elkaars uitdagingen en leert veel van de ervaringen van anderen. Elke sessie brengt nieuwe inzichten, ideeën en geeft nieuwe energie. Je batterijen worden er opgeladen en je hebt opnieuw de goesting om door te gaan. Ook de individuele begeleiding is een waardevol onderdeel. Je zoomt met je begeleider echt in op details, waardoor je specifieke uitdagingen voor je bedrijf gericht kan aanpakken. Samen kijk je kritisch naar je werking en strategie, wat helpt om obstakels te overwinnen en sneller én gericht te groeien.”
5. Wat brengt de toekomst voor Hello?
Groei, plezier, kansen, innovatie, … heel veel hoop ik. We zijn ambitieus en willen blijven groeien. Daarnaast willen we een bedrijf zijn en blijven waar mensen graag werken, waar klanten gehoord worden en waar innovatie altijd centraal staat. Elke dag proberen we ons opnieuw te onderscheiden en de best mogelijke oplossingen te bieden voor onze klanten.
6. Zijn er nog dingen die je andere snelle groeiers wil meegeven?
“Durf advies te vragen binnen je netwerk. In het begin ging ik er te veel vanuit dat we alles zelf wel wisten en konden. Maar advies durven vragen, je laten ondersteunen en begeleiden op domeinen die je minder liggen, dat is super waardevol. Door je open te stellen voor advies en begeleiding, kan je als ondernemer sneller schakelen en gericht groeien. Een traject als Accelero is het ideale platform om dit te leren.”