Skip to main content

Versgeperst 2020

  • Online

Hoe bereikt jouw persbericht de lokale media? Krijg tijdens 'Versgeperst' tips & tricks aangereikt van journalisten om jouw 'sappig' verhaal om te toveren tot een relevant nieuwsitem. Weet jij hoe om te gaan met de pers in deze coronatijd? Bovendien wordt ook dit jaar de Limburgse Persprijs uitgereikt.

'Versgeperst' is een online event.

v

Doorwinterde journalisten helpen je op weg om relaties met de pers op te bouwen.

Waarom haalt jouw persbericht het nieuwsoverzicht van Made In Limburg nét niet? Hoe bouw je een relatie op met journalisten? Wat zeg je beter wel én beter niet tegen een journalist? En vooral: hoe maak je van jouw ondernemersverhaal een nieuwsitem voor de lokale media en meer bepaald eentje dat boven de corona-actualiteit uitstijgt?

Wat mag je op 'Versgeperst' verwachten?

Versgeperste tips & tricks van doorwinterde journalisten

Tijdens de eerste editie van Versgeperst helpt een team van doorwinterde journalisten jou op weg met bovenstaande issues. We brengen Dominiek Claes (Het Belang van Limburg), Dirk Reynders (VRT), Kurt Meers (Made in Limburg) en Eddy Eerdekens (TVL) samen tijdens een panelgesprek.

Sappige inspiratie door Frédéric Petit

Frédéric Petit heeft al meer dan 15 jaar ervaring op de teller als fpwoordvoerder. Hij staat vaak in de vuurlinie om het imago en de reputatie van het bedrijf in kwestie te verdedigen. Door het steeds toenemende belang van burgerjournalistiek en de impact van sociale media weet hij als geen ander dat het cruciaal is om snel, efficiënt en als het kan zelfs proactief te reageren. De COVID-19 crisis heeft ervoor gezorgd dat een juist evenwicht vinden en to the point handelen nog gewichtiger zijn geworden in het communicatieproces en bij communicatie-events.

Hoe breng je jouw verhaal het best aan bij de media?

Tijdens zijn keynote spreekt Frédéric over tal van communicatie-ervaringen waarbij ook actuele en politieke anekdotes niet zullen ontbreken. Hoe breng je jouw verhaal het best aan bij de media? Frédéric helpt je op weg met tips die je meteen kan implementeren in de praktijk en staat uiteraard stil over hoe de opkomst en evolutie van corona ook het communicatiegebeuren in een soms ijzeren houtgreep houdt...

Live uitreiking van de Limburgse Persprijs

Al meer dan 20 jaar reikt Voka - KvK Limburg met trots de Limburgse Persprijs uit aan een organisatie die het beste communiceert met de pers. De vakjury bestaat dan ook uit Limburgse journalisten. Vorig jaar ging APK Group aan de haal met de Persprijs. Wie neemt dit jaar de prijs mee naar huis? Dat wordt nagelbijtend afwachten!

> Ontdek hier alvast de genomineerden

Programma

18.45u  Welkom en start online live streaming
19.00u  Tips en tricks door Frédéric Petit, de perswoordvoerder van Infrabel en het Belgische spoor
19.30u  Experten aan het woord
20.00u  Uitreiking van de persprijs 
20.15u  Einde voorzien
 

ok

 

Contactpersoon

Elien Wuestenberghs

Coördinator events

Wanneer

Prijs

35 euro p.p. (excl. btw) voor leden* van Voka - KvK Limburg.
42 euro p.p. (excl. btw) voor niet-leden van Voka - KvK Limburg.

*Is jouw bedrijf lid van Voka, dan zijn alle medewerkers lid.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

DigiChambers
VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo