Overslaan en naar de inhoud gaan
  • 04/09/2025

Welkom bij ‘Spotlight’, waar we de schijnwerpers richten op talent dat het kloppende hart van Limburgse bedrijven vormt. In deze rubriek gaan we in gesprek met de mensen achter de schermen, de medewerkers die elke dag opnieuw bijdragen aan het succes en de groei van hun organisaties. Deze maand: Matthias Bosschaerts van Asbest Care en Anaïs Jolling van Traiteur Mas. 

Matthias Bosschaerts, projectleider asbestverwijdering 

Waarom werk je graag bij Asbest Care? 
“Mijn job is enorm gevarieerd. Ik heb contact met klanten en medewerkers, volg werven op en steek zelf ook geregeld de handen uit de mouwen. Op kantoor heb ik een fijne band met mijn collega’s. We ­werken hard, maar maken ook plezier en proberen elke dag samen te lunchen, waarbij er vooral niet over het werk mag worden gepraat.” (lacht)


Wat maakt jouw job uitdagend? 
“Er komt enorm veel bij een werf kijken, zowel tijdens de voorbereiding, de werken zelf als de nabeschouwing. Een klein probleempje – een machine die stuk is, bijvoorbeeld – kan uren vertraging teweegbrengen. Doordat we zo kort op de bal spelen en probleemoplossend moeten denken, zijn geen twee werven dezelfde. Ik voel me enorm betrokken en laat desnoods alles vallen als er iets dringends opduikt. Maar ik zou het niet kunnen missen.”

Wat vind je belangrijk in een team? 
“Dat iedereen zich inzet, uiteraard, en met ideeën komt. Als ik op een werf uitleg hoe we iets zullen aanpakken, mogen anderen gerust met veiligere of makkelijkere ideeën komen. Ik ontdek graag nieuwe invalshoeken en stuur mijn plannen met plezier bij. Ik besef dan ook heel goed dat sommige medewerkers ouder zijn en tonnen meer ervaring hebben.”  

Wat doe je om de balans tussen werk en privé te bewaren? 
“Na mijn uren krijg ik nog geregeld telefoon of ga ik langs bij klanten. Om toch de balans te bewaren, probeer ik op rustigere dagen al eens wat vroeger te stoppen. Kinderen, huisdieren of bijzondere hobby’s heb ik niet, maar mijn vrienden zijn heilig voor me. In het weekend spreek ik vaak met hen af.”

Wat is jouw mooiste ervaring tot nu bij Asbest Care? 
“Toen ik hier nog maar een jaar of twee werkte, haalden we de Antwerpse Boerentoren als project binnen. Ondanks mijn beperkte ervaring mocht ik toch de leiding nemen. Drie jaar lang, tot het project in februari afgerond was, betekende dat een ongelofelijke leerschool voor me. Op de kennis die ik daar heb vergaard, zal ik mijn hele carrière kunnen terugvallen. En daarboven in dat gebouw mogen rondlopen: gewoonweg uniek.”

Arthur Bukavyn, CEO Asbest Care

Welke inspanningen doet Asbest Care om talent aan te trekken en aan boord te houden?
• We hanteren het ‘eeuwige student’-principe en sporen medewerkers aan om opleidingen en studies te volgen. 
• In onze sector werk je continu op plekken waar anderen nooit zullen komen: de gekste tunnels, beschermd erfgoed, monumentale of compleet vervallen gebouwen…

Wat maakt jullie bedrijfscultuur uniek?
• Niemand die hier start, heeft al ervaring in de asbestsector. Wij leiden iedereen van A tot Z op. Een diploma doet er bij ons niet toe, gemotiveerd zijn wél. 
• We werken met een peter-metersysteem voor nieuwe teamleden. 
• Hier werken verschillende nationaliteiten. Toch gedraagt iedereen zich respectvol, verantwoordelijk en collegiaal.

 

Anaïs Jolling, allround medewerker 

 

Hoe ben je bij traiteur MAS terechtgekomen?

 


“Ik woon ook in Hoeselt, kende Maverick, die de zaak samen met zijn vader runt, en belandde hier als student. Na mijn studies vroeg Maverick of ik geen zin had om vast in dienst te komen. Ik ben dus wat langer dan gepland gebleven. (lacht) Toen ik begon, was traiteur Mas nog een klein bedrijfje, nu zijn er acht werknemers in dienst. We hebben een poule van zo’n honderd flexi-jobbers en studenten, en een winkel waar klanten kunnen afhalen.”

Waarom werk je hier graag? 
“We doen trouwfeesten, verjaardagsfeesten, communies… Ik vind het geweldig om erbij te mogen zijn wanneer klanten een belangrijke dag beleven. Vaak voeren we ook opdrachten voor bedrijven uit, al een paar keer hadden we een event met duizend gasten. Ik neem nu de planning voor mijn rekening. Je kan wel raden dat het een afwisselende, vaak uitdagende en soms ook stresserende job is.”

Wat is jouw mooiste ervaring tot nu bij traiteur Mas? 
“Moeilijke vraag, want het is altijd fijn als je een feest tot een goed einde brengt. Ik ben het gelukkigst als een klant tevreden is en een complimentje geeft. Het is altijd fijn om positieve feedback te krijgen. Ik hou ook van het moment wanneer het werk erop zit en iedereen zich opgelucht voelt.”

Wat is jouw sterkste professionele eigenschap? 
“Mijn hands-on ­mentaliteit. Duikt er een probleem op, dan kijk ik altijd hoe we dat het beste kunnen oplossen. Hier gebeuren elke dag zaken waar je niet op voorbereid bent. Klanten die op het laatste moment nog extra’s willen bijbestellen of met meer personen willen eten… Om mijn functie goed te kunnen uitvoeren, heb je best wat maturiteit nodig.  

Wat maakt jouw job uitdagend? 
“De horeca is sowieso een uitdagende sector. Geen twee dagen zijn hetzelfde. Je kan je dus niet voorbereiden op wat er gaat komen, want zoals ik al zei, gebeurt er altijd iets onverwachts. Maar dat maakt het ook interessant.” 

 

Maverick Snellinx, bedrijfsleider traiteur Mas

Welke drie professionele kwaliteiten moet volgens jou een goede medewerker bij traiteur Mas hebben? 
• Meer nog dan een passie voor koken moet je hier een passie voor de horeca hebben. Enkel zo kan je deze job volhouden. 
• Houden van afwisseling.  
• Als een teamspeler mee willen streven naar kleine doelstellingen, elke dag en elk uur opnieuw.

Wat maakt jullie bedrijfscultuur uniek?
• De verscheidenheid van onze klanten en locaties. 
• Het familiegevoel. Ik run traiteur Mas samen met mijn vader en ook mijn broertje komt hier elke week helpen. We zijn heel nauw betrokken bij ons personeel en vinden het belangrijk om bijvoorbeeld altijd met z’n allen samen te eten. 

Contactpersoon

Dario D'Arpino

Woordvoerder I Senior coördinator marcom

Artikel uit publicatie

Appsys
Barrier
Trixxo
KPMG
Alk Reismakers
Propaganda
ING
Mensura
SDWorx
Groep JAM