Skip to main content

Nextgen Community

Kom je uit een ondernemend nest? Dan vraag je je waarschijnlijk af wat jouw mogelijkheden voor de toekomst zijn, binnen én buiten het familiebedrijf. De sprong wagen om in het bedrijf van de familie te stappen, gaat niet over één nacht ijs. Nextgen Community helpt je met het maken van belangrijke beslissingen over jouw toekomst.

Binnen de familie wordt er misschien verondersteld dat je de organisatie wil overnemen, maar is dat wel zo? Wat komt er kijken bij de instap in het familiebedrijf? Heb je zussen of broers die er anders over denken? Wat zijn jouw mogelijkheden voor de toekomst?

Nextgen Community brengt je in contact met jongeren in dezelfde situatie. In 4 sessies denken we na over jouw toekomst binnen het familiebedrijf.

Nextgen Community biedt antwoorden op al jouw vragen omtrent het al dan niet overnemen van of het deelnemen aan de familiale activiteiten. Tijdens dit traject kom je in contact met jonge mensen in een soortgelijke situatie. Via verschillende experten en praktijkgetuigenissen word je in vier sessies geïnspireerd over de mogelijkheden die de toekomst voor jou brengt. Wegens succes zijn we ondertussen al toe aan de zevende editie van dit traject!

Dit traject vindt plaats in een gesloten groep van 8-10 deelnemers zodat je open en vrijuit kan spreken over de uitdagingen, problemen of bekommernissen die jouw pad kruisen. 

Programma

Sessie 1 - Donderdag 14 oktober 2021

De verschillende rollen in het familiebedrijf & familiale afspraken (Peter Vandeput, Van Havermaet):
Tijdens deze 1e sessie gaan laten we jullie kennismaken met de verschillende rollen in een familiebedrijf.

Sessie 2 - Donderdag 28 oktober 2021

Techniciteit familiale overdracht (Jeroen Bruls, ING):
Indien je ooit zal willen overgaan tot effectieve familiale opvolging, kan de eigendom worden overgedragen door schenking of verkoop. Maar wat zijn nu de fiscale en juridische consequenties hiervan? Zullen hier belastingen op geheven worden en hoeveel? Wat met zussen en broers, dienen zij uitgekocht te worden? En welke modaliteiten dienen er vastgelegd te worden om in de toekomst niet voor voldongen feiten te komen staan? 

Sessie 3 - Donderdag 18 november 2021

Communicatie & Emotie (Laura Hoekx, Motmans & Partners):
In een familiebedrijf gaat het naast de zaak vooral om mensen, die in relatie staan of zelfs deel uitmaken van de bedrijfsfamilie. In aanloop van diverse belangrijke gebeurtenissen zoals een bedrijfsoverdracht zien we dat de complexiteit van de relaties vaak toeneemt en de communicatie tussen (familie)leden onder druk kan komen te staan. Nochtans vormt effectieve communicatie een van de voornaamste sleutels om alle violen gelijk te stemmen. Maar hoe doe je dat: effectief communiceren?
 

Sessie 4 - Donderdag 2 december 2021

Praktijkgetuigenis van een familiebedrijf

Vincent Warson

Nextgen Community is op zoek naar (kandidaat) opvolgers vanaf 18 jaar die opgegroeid zijn binnen een ondernemende familie

  • Je bent (nog) niet actief in het familiebedrijf (student of extern aan het werk), maar je denkt alvast na over deze stap
  • Je bent enkele jaren actief in het familiebedrijf en je wil nadenken over de toekomst

Banner

Banner

 

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

€550.00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

10% korting op tweede deelnemer van een zelfde bedrijf.

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail).

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Toerisme Limburg
VZW - DigiChambers 2021
VZW - eATA 2021
Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo