Skip to main content
za in

Mijn Data Analytics Roadmap

Data is het nieuwe goud van je organisatie. Het ligt aan de basis van belangrijke inzichten en helpt je met het ontdekken van nieuwe opportuniteiten in de markt. Niet elke onderneming slaagt er echter in data ook om te zetten in een effectieve waarde. In dit lab ga je zelf aan de slag met het uittekenen van een stappenplan en ga je naar huis met een concreet idee over hoe je waarde kan creëren uit de data binnen jouw onderneming.

Veel bedrijven zijn vandaag reeds overtuigd dat data een differentiator is en het mogelijk maakt om slimmere beslissingen te nemen en betere resultaten te boeken. Nochtans slaagt slechts een minderheid erin om data ook werkelijk om te zetten in waarde voor de onderneming. In dit Lab ga je zelf aan de slag om hiervoor een stappenplan uit te tekenen voor jouw organisatie: waar liggen er voor mijn bedrijf mogelijkheden en hoe kan ik die bereiken? Zo bepaal je je eigen datagedreven strategie, geïnspireerd door verschillende praktijkcases en strategische frameworks. 

In dit Lab starten we met concrete cases uit verschillende domeinen. We focussen vervolgens op de belangrijkste praktische elementen die nodig zijn om succes te boeken met data en het type analyses dat je ermee kan uitvoeren: hoe begin ik eraan, wat heb ik precies allemaal nodig, en hoe kom ik aan inzichten via data en analyse?

De volgende onderdelen komen aan bod over de twee dagen van het Lab:

 • Wat is een datagedreven aanpak en wat kan ik ermee bereiken?
 • Wie gebruikt er reeds data en leidt het effectief tot betere resultaten?
 • Welke componenten bepalen mijn kans op slagen?
 • Welke types inzichten kan ik verkrijgen en welke analyses kan ik ermee uitvoeren in verschillende domeinen?
 • Hoe voer ik dergelijke analyses uit en vergroot ik de impact op mijn organisatie? Waarmee moet ik rekening houden? 

Het Lab heeft als doel je zelf aan het werk te zetten voor je eigen organisatie, en bij te leren door een interactieve aanpak. De deelnemer gaat naar huis met een concreet idee over hoe hij voor een eigen use case volgende stappen kan zetten om waarde te creëren met data.

Deze opleiding is geen IT-technische opleiding, maar helpt ondernemers en managers om een zicht te krijgen op hoe je data kan inzetten in de praktijk dankzij een data driven en analytische aanpak.
 

Dit Lab richt zich tot bedrijfsleiders, managers van functionele departementen, project managers,… die meer waarde willen halen uit data. Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar het is aangewezen dat deelnemers betrokken zijn bij de datagedreven doelstellingen van de organisatie om het stappenplan uit te tekenen.

Wouter Buckinx is Managing Partner van Python Predictions-Tobania, een niche-speler op het vlak van data science. Wouter heeft meer dan 15 jaar praktijkervaring als data-analist en manager in het omzetten van data in waarde voor ondernemingen uit verschillende domeinen (retail, energie, telecommunicatie, entertainment, banking, fundraising, HR, …). Hij begeleidt organisaties in het uittekenen van een data-gedreven en analytische roadmap, en was reeds spreker op verschillende nationale en internationale conferenties. Ondernemingen als Telenet, Delhaize, Argenta, Eneco en Sportpaleis Group bestellen regelmatig analyses bij Python om hun beslissingen op vlak van sales, IT, marketing of HR te ondersteunen en processen te optimaliseren.

Geert Verstraeten is Managing Partner van Python Predictions-Tobania. Hij is een dynamische trainer met 15 jaar ervaring als consultant, trainer en coach. Hij was betrokken bij de start van verschillende analytische communities in België en in het buitenland. Geert spreekt regelmatig op binnenlandse en buitenlandse congressen. Sinds 2014 is hij een gecertifieerd trainer (http://www.hrdacademy.be/).
 

Het volledige aanbod van Voka - KvK Limburg rond innovatie vind je hier

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:
DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Willem Degol

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 750,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 900,00 excl. BTW

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Preventiemaatregelen in ons gebouw

 • Wij respecteren de social distancing tijdens opleidingen en activiteiten
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • Per zaal bepaalden we een maximumcapaciteit
 • Alcoholgel staat steeds ter beschikking
 • Er geldt een looprichting
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo