Skip to main content
Management en organisatie

ISO27001 voor KMO's

Implementeer deze principes van informatiebeveiliging in jouw onderneming.

De digitalisering brengt o.a. met zich mee dat bedrijven, organisaties en overheden meer en meer gegevens verzamelen van zowel klanten, leveranciers als personeel. Deze gegevens zijn van diverse aard en kunnen helpen om efficiënter te werken en een beter inzicht te krijgen in je bedrijfsprocessen.

Als je met deze data en informatie op een verkeerde manier omgaat of slecht beveiligt, kan je dit kwetsbaar maken als onderneming. Daarom is het belangrijk voor een onderneming om een informatiebeveiligingssysteem op te zetten. ISO27001 is een standaard voor informatiebeveiliging waarbij je kan aantonen dat je als goede huisvader omspringt met de gegevens die je verwerkt.

Tijdens deze sessie worden op een heel pragmatische en praktische manier voorbeelden aangekaart die voor (bijna) alle organisaties toepasbaar zijn. Het is de bedoeling om zonder zware procedures toch de werking van ISO27001 te introduceren binnen de organisatie en zo van de voordelen te genieten.
 

Doelgroep en voorkennis

Voorkennis is niet vereist. De doelgroep kan variëren tussen IT-manager – kwaliteitsmanager t.e.m. algemeen directeur.
 

Programma

Informatiebeveiliging is niet alleen iets voor grote ondernemingen. Je wil namelijk niet dat bedrijfsgeheimen (zoals meetingverslagen) of gegevens van je klanten/leveranciers/medewerkers uitlekken. 

Tijdens de sessie krijg je een inzicht en tips & tricks uit de praktijk hoe je als onderneming je gegevens kan beveiligen en dit gebaseerd op de ISO27001-norm. 
 - Is informatiebeveiliging enkel een kost of kan het mij ook iets opbrengen?

De nieuwe Europese privacy wet (GDPR) zegt dat ik voldoende organisatorische en technische maatregelen moet nemen ter beveiliging van persoonsgegevens. Maar hoe toon ik aan dat ik als goede huisvader waak over de persoonsgegevens die ik verwerk?
 - Hoe krijg ik een zicht op de risico's die ik als onderneming loop?
 - Welke maatregelen moet ik eerst nemen?
 - Hoe weet ik of de maatregelen die ik neem ook effectief zijn?
 - Moet ik me bij de beveiliging enkel richten op de IT-infrastructuur of moet ik breder gaan dan dat?
 

Docent

Davy Drees - Privacy and data protection Consultant – Informations Analyst @ Privatum

Davy startte zijn carrière als Java programmeur en werkte bij grote Belgische bedrijven zoals Smals en bpost. Als consultant bij bpost evolueerde hij van een eerder technisch profiel naar meer business georiënteerde rollen zoals Enterprise Business Architect en Lead Business Analist. Nadien heeft hij nog diverse analyse en projectleiding rollen opgenomen bij internationale wereldspelers om zich vanaf 2016 volledig te focussen op informatiebeveiliging. Dit niet enkel vanuit technisch standpunt maar ook met een conceptuele, procesmatige en vooral pragmatische aanpak.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Markedeer
Trixxo