Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Limburg
  • Internationaal groeien? Samen met Mercurio Go International
Voka Lerend Netwerk

Internationaal groeien? Samen met Mercurio Go International

Internationaal Ondernemen

Van crisis tot crisis, als ondernemer moet je jezelf steeds blijven heruitvinden. Strategisch nadenken over jouw internationale expansie is dan een absolute must, en dat doe je best niet alleen. Of je nu al reeds verschillende jaren internationaal actief bent of nog maar net een eerste order uit een buurland kreeg, het is ten alle tijden belangrijk om een gedetailleerd exportplan uit te werken en te leren van gelijkgestemden.

Internationale handel, de motor voor welvaart

Het valt niet te ontkennen, internationaliseren is een hele opgave waarbij je best wat ondersteuning kan gebruiken. Zeker in uitdagende tijden zal een strategisch plan jou meer slaagkans bieden over de grenzen heen. Door middel van interactieve sessies onder leiding van experten samen met gelijkgestemden, werken we met jou een internationale strategie uit.

Een sterk platform met iLumen en Globachem 

Onder begeleiding van coaches Frans-Joseph Joosten (iLumen) en Carol-Ann Vandeput (Globachem) bieden we een platform om te leren van experts en gelijkgestemde professionals. Tijdens een maandelijkse groepsbegeleiding met kmo bedrijfsleiders wisselen we best practices uit die essentieel zijn voor succes in het internationale bedrijfsleven.

Win-win? Jij maakt het verschil!

Het begeleidingstraject Mercurio biedt groepsbegeleiding aan kmo bedrijfsleiders die willen internationaliseren of de strategie verder op punt zetten. Het doel is een op maat gemaakte internationale strategie opstellen waarbij de focus ligt op ervaringsuitwisseling en waar praktijkgerichte kennisoverdracht met gelijkgestemden (klankbord) centraal staat. Een ideale combinatie die maakt dat jouw internationale strategie op punt staat.

Praktische informatie

Ben jij diegene die het verschil maakt?

Tijdens dit traject focussen we op ondernemers/exportmanagers die:

  • Weinig internationale ervaring hebben;
  • Internationale ervaring hebben, maar nog geen duidelijke exportstrategie hebben uitgetekend voor het bedrijf of die de exportstrategie willen herbekijken;
  • Internationale ervaring hebben en doelgericht en voorbereid nieuwe markten willen veroveren
Wat heeft dit traject jou te bieden?
  • Individueel feedbackrapport met mogelijke verbeterpunten o.l.v. Flanders Investment & Trade
  • Mogelijkheid tot persoonlijk advies en coaching door o.a. partners en Global ambassadors 
  • Ervaringsuitwisseling en praktijkgerichte kennisoverdracht 
  • Gedetailleerd exportplan op maat van jouw bedrijf met actiepunten 
  • Pitch jouw exportplan voor een adviesraad van experten
     

Een klankbord en goede mix van ondernemers met gedeelde interesses op verschillende vlakken. We komen steeds terug met inspiratie en leren hierdoor op elk vlak bij.

Bram & Leander Awouters - BAJ Beton

Met dank aan onze partners

mercurio

Contactpersoon

Astrid Van Hirtum

Adviseur internationalisatie

Wanneer

Prijs

€1.000,00 excl. BTW 

Interesse? Laat het ons weten!

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Nood aan advies?

Boek hier een (online) adviesgesprek in

Adviesgesprek