Skip to main content
 • Home
 • Limburg
 • Duurzaam ondernemen met behulp van de 17 SDG’s
Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen met behulp van de 17 SDG’s

De weg naar een efficiënt duurzaamheidsbeleid ontdek je op 15 maart 2021. Schrijf je in en achterhaal op een interactieve manier hoe je de 17 sustainable development goals in jouw onderneming integreert!

Duurzaam en succesvol ondernemen gaan hand in hand. Als je je strategie verbindt aan de sustainable development goals (SDG's) dan stimuleer je de intrinsieke motivatie van je medewerkers, vergroot je het vertrouwen in je organisatie, speel je in op de behoefte van je stakeholders, verminder je je kosten én creëer je groei. Deze opleiding helpt je met concrete voorbeelden, best practices en brainstormsessies over de 17 SDG's op weg naar een duurzame en futureproof onderneming.

Vertaling naar bedrijfsleven

In 2015 gaven de Verenigde Naties een nieuwe push aan de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Meer dan 150 wereldleiders ondertekenden toen de sustainable development goals, en verbonden er zich toe om samen in te zetten op mensen, welvaart, partnerships, vrede en de planeet. Voka omarmt dat initiatief en vertaalt de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen naar het bedrijfsleven.  

 

Programma

In deze opleiding ontdek je met behulp van de SDG Roadmap de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties en hoe je die integreert in je bedrijf.

De opleiding bestaat uit drie delen:

 • Deel 1: Theorie

Je krijgt de handvatten voor de SDG Roadmap aangereikt en je krijgt een inzicht in de situering van de SDG's in de evolutie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. We bouwen samen een duidelijk referentiekader op.

 • Deel 2: Praktijk

Je brengt tijdens een brainstormoefening je opgedane kennis én het referentiekader in de praktijk. We identificeren de impactgebieden a.d.h.v. een LCA en koppelen hieraan de SDG's. 

 • Deel 3: Praktijkgetuigenis

Eddy Deconinck (Directeur Collectief Welzijn – Vandersanden) komt getuigen over werken rond de 17 SDG's binnen de bedrijfswereld.

Doelgroep

Deze opleiding is gericht op iedereen die wil bijdragen aan duurzaam ondernemen.

Je hoeft geen voorkennis te hebben om deel te nemen aan deze opleiding.

Docent

Docent: Joël Clijsters, adviseur duurzaam ondernemen, Voka – Kamer van Koophandel Limburg
Spreker praktijkgetuigenis: Eddy Deconinck, Directeur Collectief Welzijn, Vandersanden

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3,5 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

 

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo