Skip to main content
io
 • On- en offline

Nieuwe btw-regels op e-commerce

Volg op 3 mei deze workshop en bereid je zo voor op de belangrijke wijzigingen voor e-commerce in de Europese Unie.

Ben je als onderneming actief in de online verkoop van goederen aan particulieren? Dan zal je vanaf 1 juli 2021 rekening moeten houden met de nieuwe btw-regels voor e-commerce in de Europese Unie (EU).

Deze regels zullen het btw-landschap voor ondernemingen actief op het vlak van e-commerce aanzienlijk wijzigen. Hoewel het nieuwe stelsel tot doel heeft de regels op het vlak van e-commerce te moderniseren en vereenvoudigen, zijn de wijzigingen complex en vereisen zij mogelijks aanzienlijke aanpassingen van de data, systemen en processen van ondernemingen.

Wij bereiden jou graag voor op deze nieuwe situatie.

Programma

Volgende topics komen aan bod:

 • Afschaffing van de bestaande drempels voor verkopen op afstand aan particulieren binnen de EU en invoering van een nieuwe drempel van 10.000 euro die voor de hele EU geldt.
 • Schrapping van de btw-vrijstelling bij invoer van kleine zendingen tot maximaal 22 EUR en invoering van een bijzondere regeling voor afstandsverkopen van goederen afkomstig van buiten de EU met een waarde van maximum 150 euro.
 • Vereenvoudigingsmaatregelen voor de betaling van btw over verkopen op afstand van goederen binnen de EU en voor afstandsverkopen van goederen afkomstig van buiten de EU.
 • Nieuwe verantwoordelijkheid op het vlak van btw voor online platformen
Doelgroep

Ondernemingen die actief zijn op het vlak van e-commerce, en meer specifiek online goederen verkopen aan particulieren binnen de EU.

Docenten

Gladys Cristiaensen, Executive Manager, KPMG Tax, Legal & Accountancy

Rianda Zwakhoven, Tax Manager, KPMG Tax, Legal & Accountancy

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Aantal opleidingsuren: 3 uren

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Christine Thonnon

Adviseur internationalisatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo