Skip to main content
 • Home
 • Limburg
 • Cybersecurity, een bezorgdheid voor jou?
inn

Cybersecurity, een bezorgdheid voor jou?

Tijdens dit LAB op 19, 27 en 30 oktober 2020 leer je hoe je een doordacht actieplan inzake cyberbeveiliging op maat van je organisatie opstelt.

Niet enkel grote organisaties en instellingen zijn doelwitten van hackers en cybercriminelen. Tijdens drie interactieve sessies zal je als manager binnen je bedrijf de basisbegrippen inzake cyber beveiliging worden toegelicht. Tijdens het traject worden voornamelijk de processen en technieken aangereikt die je als manager kan aanwenden om de cyber beveiliging van je organisatie te versterken. Daarbij ligt de focus op het identificeren van de bedreigingen en het begrijpen van de mogelijke beschermingsmaatregelen, zodat je voor jouw bedrijf kan inschatten op welke domeinen mogelijks bijkomende acties dienen te worden genomen om de cyber beveiliging te versterken.

Dit is geen technische opleiding waarbij diep technische IT kennis is vereist.

Programma


19/10/2020 (09h-12h)  Is mijn organisatie een doelwit en waarom?    
In deze sessie trachten we te achterhalen waarom cyber criminelen geïnteresseerd zouden kunnen zijn in jouw organisatie. We lichten toe welke de business risico’s zijn en welke bedreigingen de meest kritieke systemen kunnen impacteren. Vervolgens bieden we een eerste inzicht in mogelijke beveiligingsmogelijkheden.

27/10/2020 (13h-16h) Hoe kan ik me beschermen?
Toelichting van enkele cases. We gaan dieper in op de beveiligingsmaatregelen die een organisatie dient te nemen omzich afdoende te beschermen tegen cyberdreigingen. We bundelen alle kennis uit de twee sessies in een concrete en realistische case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat.

30/10/2020 (09h-12h) Case bespreking en uitbouwen van een high level bedrijfsplan
Tot slot bundelen we alle kennis uit de 2 sessies in een levensechte case waarbij we tonen hoe een aanvaller typisch tewerk gaat. Tijdens deze sessie adviseren we de deelnemers bij het identificeren van de meeste urgente activiteiten die ze moeten uitvoeren om hun beveiliging te verbeteren. We trachten volgende punten uit te werken: 

 • Activiteit / project 
 • Deliverable 
 • Timing 
 • Tijdsinschatting 
 • Justificatie (beschermen van ‘crown jewel’). 
Doelgroep

Leidinggevende binnen een organisatie die beter wilt begrijpen wat cybersecurity betekent voor de organisatie en welke stappen er kunnen worden genomen om de beveiliging als manager om de beveiliging te versterken. Er is geen voorkennis of technische IT kennis vereist.

Docent

Peter Versmissen
Partner Cyber Security, Deloitte

Peter is als Partner binnen Deloitte verantwoordelijk voor de dienstverlening inzake IT beveiliging, waaronder ook cyber security. Peter heeft meer dan 20 jaar ervaring als IT consultant in het opzetten van IT architecturen en de beveiliging. Daarbij adviseert hij zowel internationale groepen als KMO’s met hun uitdagingen inzake IT architectuur en de beveiliging ervan.

vlaiio

 

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden en niet-leden:
€ 550,00 excl. btw

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

BVI Bekkevoort
VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo