Skip to main content
do online
 • Online

Duurzaamheidsverslaggeving

Voor bedrijven die toekomstgericht ondernemen is een duurzaamheids-verslaggeving een van de beste manieren om je duurzame resultaten op een overzichtelijke manier te communiceren. Duurzaamheidsverslaggeving kent een stijgend belang en is voor vele bedrijven de ideale manier om de loyaliteit van bestaande stakeholders te versterken of om nieuwe stakeholders te overtuigen. Mis dus zeker niet deze interessante digitale opleiding op 25 november. 

Anno 2020 moeten we allemaal ons steentje bijdragen aan de klimaat- en duurzaamheidsdoelstellingen, maar daar stopt het niet bij. De samenleving verwacht ook dat bedrijven en organisaties hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en transparant zijn over hun ecologische en sociale impact. Met een duurzaamheidsverslag maak je die impact zichtbaar voor je klanten, medewerkers, sollicitanten, financiële instellingen en andere stakeholders en stoom je je organisatie klaar voor de toekomst. 

Programma

Tijdens deze opleiding krijg je concrete handvaten aangereikt om zelf aan de slag te gaan met het duurzaamheidsverslag van je organisatie. Hoe zet je je duurzaamheidsstrategie en doelstellingen op papier? Hoe definieer je je KPI’s? Hoe integreer je de Sustainable development Goals (SDG’s) in je bedrijfsvoering? Hoe aligneer je jouw verslag met internationale richtlijnen zoals GRI? Hoe maak je van je duurzaamheidsverslag een krachtige communicatietool die intern en extern rendeert? 

 • Waarom een duurzaamheidsverslag en hoe helpt het je organisatie vooruit? 
 • Internationale kaders voor duurzaamheidsrapportering
 • Stappenplan voor een duurzaamheidsverslag met impact
 • Do’s en don’ts aan de hand van enkele cases
 • Interactieve oefening: aan de slag met je eigen duurzaamheidsverslag
 • Nabespreking
Doelgroep

De opleiding richt zich tot werknemers die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor duurzaamheid en MVO/CSR, duurzaamheidsverslaggeving en/of duurzaamheidscommunicatie. Specifieke voorkennis is niet vereist. 
 

Deelnemers verwerven inzicht in het tweeledige voordeel dat een duurzaamheidsverslag een organisatie kan bieden, als transparante rapporteringstool en authentiek marketinginstrument. 
Met up-to-date informatie, concrete voorbeelden en do’s en don’ts krijgen de deelnemers handvaten aangereikt om na de opleiding zelf met hun duurzaamheidsverslag aan de slag te gaan.

Docent

Katelijne Norga, oprichter Pantarein Publishing en Liesbeth Voets, sustainability consultant Pantarein Publishing

Katelijne koppelt een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen aan een jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie. Ze leidt Pantarein Publishing, een contentbedrijf dat zich exclusief toelegt op duurzame storytelling en duurzaamheidsverslaggeving. Daarnaast is Katelijne ook hoofdredacteur van Susanova, het mediaplatform van Pantarein rond duurzaam ondernemen en innoveren.

Liesbeth is doctor in de bio-ingenieurswetenschappen en leidt het team Duurzaamheidsverslaggeving binnen Pantarein. Zij werkte de voorbije jaren voor klanten als Port of Antwerp, Brussels Airport Company, Katoen Natie, OVAM en FWO.
 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Joël Clijsters

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 7 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

 • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
 • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
 • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
 • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
 • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

VDAB
DigiChambers
ING
Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo