Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • Adviesdag: Werk vereenvoudigen met digitale werkinstructies op de productievloer
inn

Adviesdag: Werk vereenvoudigen met digitale werkinstructies op de productievloer

Deze adviesdag richt zich op bedrijven die interesse hebben in het toepassen van digitale werkinstructies ter ondersteuning van de operator. Kom in een 1-op-1 gesprek met een expert van Flanders Make te weten wat de mogelijkheden voor jouw bedrijf zijn en of je in aanmerking komt voor een support programma.

De maakindustrie in Noordwest-Europa worstelt om op kosten te blijven concurreren met grootschalige fabricage in lageloonlanden. KMO’s kampen met moeilijk te vinden betaalbaar en gekwalificeerd personeel. Zij staan voor de uitdaging om de kennis en kunde van hun ervaren personeel te borgen en hun werknemers zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun taken om uitval als gevolg van stress of overbelasting ten gevolge van repetitief of fysiek belastend werk te vermijden.  Enkel zo kan het volledige potentieel van de werknemer benut worden.

Door werkinstructies te gaan digitaliseren kan de operator op elk moment ondersteund worden terwijl hij de werkzaamheden uitvoert. Op deze manier wordt de foutenlast drastisch naar beneden gehaald, kan de operator zich focussen op zijn kerntaken en wordt een gedeelte van het papierwerk op de werkvloer geëlimineerd. Tijdens dit eerste adviesmoment krijgen de deelnemende bedrijven een overzicht van de verschillende systemen die momenteel op de markt  beschikbaar zijn.

Indien het bedrijf in aanmerking komt voor het support programma, kan er in een volgende fase nagegaan worden welk systeem het meest aansluit bij de huidige productieprocessen en wordt hiervoor zelfs een eerste business case uitgewerkt! 

Programma

Tijdens een eerste kennismaking wordt een probleemanalyse opgesteld in samenwerking met een externe partner en wordt nagegaan of jouw bedrijf met z’n specifieke case in aanmerking komt voor deelname aan het support programma. Schrijf je in via volgende link

Doelgroep

Deze adviesdag richt zich op bedrijven (tot 250 werknemers) die interesse hebben in het digitaliseren van hun werkinstructies en een duidelijk overzicht willen krijgen van de softwarepakketten die momenteel op de markt zijn. Door te werken met digitale werkinstructies kan onnodige stress van de operator op de werkvloer vermeden worden.

Ontdek al onze gratis adviesdagen via https://www.voka.be/limburg/innovatie/adviesdagen

Voka - KvK Limburg wijst je graag de weg naar mogelijkheden in het vinden van ondersteuning voor jouw innovatieve plannen. In dit kader organiseren wij gratis adviesdagen om je tijdens een oriënterend gesprek met één van onze partners een vrijblijvend eerstelijnsadvies te geven. De doelstelling hiervan is om je tijd te laten besparen in jouw zoektocht en innovatie te stimuleren in Limburg. 

Meer info: Filip Vanderhoydonks,  filip.vanderhoydonks@voka.be

Voka - KvK Limburg en Flanders Make zijn partners in het Europees Interreg project COTEMACO. Binnen dit project kunnen KMO’s deelnemen aan het support programme waarbij ze gratis advies krijgen bij het opstellen van een business plan en haalbaarheidsstudie (Max. 20.000 EUR in 2 fases). Bij deelname kunnen er ook 1 of meerdere field labs bezocht worden met state-of-the-art technologieën die kunnen helpen om uw specifieke case op te lossen. 

fm

 

ctm

 

Contactpersoon

Filip Vanderhoydonks

Adviseur internationalisatie & innovatie

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Wij houden rekening met deze preventiemaatregelen

  • Wij houden 1,5 meter afstand van elkaar en respecteren de social distancing, zowel binnen als buiten.
  • Indien er geen 1,5 m afstand kan gegarandeerd worden vragen wij je om je mondmasker te dragen (bijvoorbeeld tijdens de koffiepauze, bij het binnenkomen en het verlaten van de vergaderzaal, wanneer je naar het toilet gaat,…).
  • Zalen en lokalen worden verlucht, materiaal wordt consequent gedesinfecteerd
  • In ons gebouw geldt een looprichting die aangegeven is op de vloer, gelieve deze te respecteren.
  • Handgels staan ter beschikking in elke zaal en in de hal.

We volgen de situatie op de voet en houden ingeschreven deelnemers op de hoogte rond eventueel extra maatregelen of wijzigingen.

BVI Bekkevoort
VDAB
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
alk
Logo JAM
Ethias
Trixxo